VIVA Redactioneel: Met z’n allen

VIVA redactioneel

Altijd al 
benieuwd geweest naar de hoofden achter het 
colofon? Wie nu echt VIVA maken? In VIVA Redactioneel vertelt elke keer een ander redactielid iets over zichzelf en de nieuwste VIVA. Deze keer: Katy Boer, Content Creator.

Ik woon al mijn hele leven in hetzelfde dorp en ben niet van plan er weg te gaan. Zo, dat is er maar uit. Geregeld word ik raar aangekeken als ik vertel dat ik zojuist een huis heb gekocht in een klein plaatsje in Zuid-Holland, maar ik zou niet anders willen. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het supergezellig in de stad en er is altijd wat te doen. Maar ik weet nu al dat ik in no time met m’n fietsband in een tramrails vastzit. Daarbij: voor het geld waarvoor ik nu een huis met tuin heb, zit ik daar op drie hoog zonder lift. En het belangrijkste: mijn familie en vrienden wonen allemaal hier.

‘Hier’ is een typisch ons-kent-onsdorp. Waar je een halfuur 
doet over drie boodschappen in de supermarkt, omdat je allerlei bekenden tegenkomt, waar je via via hoort dat die en die uit elkaar of juist weer bij elkaar zijn en waar (bijna) iedere inwoner de jaarlijks terugkerende kermis nog nooit heeft gemist.

Op momenten zoáls de jaarlijkse feestweek voelt die plek als een grote familie, of beter gezegd: community. We drinken samen een wijntje, vieren met z’n allen feest en helpen en steunen elkaar wanneer dat nodig is. Een beetje zoals in een woongemeenschap, die journalist Amanda van Schaik op pagina 28 van deze VIVA beschrijft.

En het is wat we al jaren op het VIVA-forum zien: er worden vrienden gemaakt, heftige gebeurtenissen gedeeld en er wordt samen ontzettend gelachen om topics als de ‘piemel-hatsjoe’ (nieuwsgierig? Check pagina 12). Maar ook game-community’s en gemeenschappelijke moestuintjes (pagina 34) hebben diezelfde achterliggende gedachte. En wat denk je 
van Facebookpagina’s waarop kleding, spullen of eten geruild worden?

Community’s of hoe je ze ook noemt, zijn van alle tijden. Gelukkig maar. Want dat wijntje tijdens de kermis, zo met z’n allen, zou ik niet willen missen. Samen smaakt het toch altijd het best.

Je kunt VIVA 29 online bestellen