VIVA redactioneel: Zomerliefde

Altijd al 
benieuwd geweest naar de hoofden achter het 
colofon? Wie nu echt VIVA maken? In VIVA Redactioneel vertelt elke keer een ander redactielid iets over zichzelf en de nieuwste VIVA. Deze keer: Anneke, beeldcoördinator.

Na een paar slappe zomers met halfbewolkt-en-af-en-toe-een-bui heb ik een sterke behoefte aan een flinke hittegolf. Zo eentje waarbij je uitgerust wakker wordt omdat de zon al vanachter je gordijn binnen piept als je wekker gaat. Waarbij je ’s ochtends veel tijd overhoudt omdat een strapless jurkje, peep-toes en een tas volstaan. Je kunt buiten op het stoepje lunchen in plaats van in een naar frituur ruikende kantine. Wekenlang staan hamburgers en Griekse salade op het menu en je blijft uren langer hangen op dat terras met de langste zon. En ook de hartstocht lijkt in de zomer meer aan te wakkeren.

Zo heb ik een eigen zomerliefdeverhaal. Op een verre reis ontmoette ik hem tijdens een barbecue waarbij krokodil en kangoeroe werden verorberd. Tijdens een week waarin we samen in het oerwoud banjerden en op slippers dansten tot het ochtend werd, voelde ik dat ik een heel bijzonder iemand had ontmoet. Maar hoe konden wij elkaar ooit beter leren kennen? Zijn huis stond immers aan de overkant van de grote sloot: Engeland. Het was een avontuur waar we uiteindelijk, natuurlijk na veel skypen, dagdromen en agenda’s naast elkaar leggen, gewoon in zijn gedoken. Vier maanden na onze ontmoeting trok hij bij me in. Het was best spannend, maar we hadden niets te verliezen.

Ergens voor durven gaan, dat deden de surfchicks in het nummer deze week ook.  Zij verhuisden naar een warmer oord, waar ze hun vrije tijd in de golven doorbrengen en niet met Netflix. Zo stoer als je ‘zomaar’ alles opgeeft en je leven ergens anders opzet. Van een ‘life abroad’ kan ik ook wel dromen: het liefst zou ik dan wonen in een super-de-luxe buitenhuis. Ach, nu doen we het maar met alleen plaatjes kijken. Met z’n drieën, want die onderbuikgevoelens over de Engelsman bleken gegrond.

Je kunt VIVA 34 online bestellen. of lees het nummer via Blendle.