Viviannes editorial: Cavia’s scheren

Wat ooit begon als een fijne one night shadow – een prettig ruw, stoppelig teken van ultieme mannelijkheid – liep volledig uit de klauwen. En ineens was daar de hipsterbaard. In het uitgaansleven inmiddels levensgevaarlijk: je hoeft maar naar links of rechts te kijken en je hebt zomaar zo’n vooruitstekend pluizig gedrocht in je ooghoek steken. Het laat me ook niet los. Wat zou er allemaal in zo’n baard huizen? Nog los van verwaarloosde tomatensoepresten, of godbetert: de ballen – dat er tijdens een close encounter met zo’n hipstermans plots een musje naar buiten plopt dat zijn snavel in je onderlip zet. Het zou zomaar kunnen.

Ik begrijp het ook niet. Want de meeste besikte mannen zijn nog tamelijk jong. En wie nog zo’n jong huidje heeft en nog niet wordt gehinderd door diepe groeven en tekenen van verval (wat bij mannen trouwens ook weer woest aantrekkelijk is), heeft toch geen enkele reden om de boel te camoufleren met gezichtshaar? Het moge duidelijk zijn: wij bij VIVA zijn er klaar mee. Scheer je weg, hipsterbaard! Want hé: je bent toch zeker Sinterklaas niet! Dus ronselden we vier mannen die we mochten ontdoen van het gezichtsvachtje en het resultaat mag er wezen (zie pagina 41). Heb je ook zo’n man met cavia op zijn kin in je omgeving, wijs hem dan vooral even op onze wereldverbeterende actie: als hij zijn harige compensatiedrang afscheert, maakt ie zomaar kans op een reis naar Istanbul.

Goed, genoeg over de man: terug naar ons vrouwen. Of liever: powervrouwen. We hebben namelijk nét de felbegeerde VIVA400-awards uitgereikt! Wie dit jaar de winnaars waren, lees je vanaf pagina 60. Maar ladies, het stopt niet met die heel bijzondere, jaarlijkse uitreiking. We gaan vanaf nu ook door! Op veler verzoek starten we met netwerkborrels. Ben jij ook zo lekker bezig en wil je in contact komen met andere businessbabes, carrièretijgers, interessante bedrijven of creatieve denkers; geef je dan hier op. Zie je snel!

Vivianne Bendermacher, Hoofd Content
vivianne@viva.nl
twitter.com/vbendermacher

PS Voor businessladies die in balans willen blijven, hebben VIVA en Be More Yogic een gratis online yogales ontwikkeld. Check het hier!