Viviannes editorial: Halinaakt

Gemiddeld eens per week heb ik klotsende oksels en stressvlekken tot aan mijn oorlel. Dan gaat er namelijk weer een nieuwe cover naar de drukker en die moet PERFECT zijn. Zoals een wijs man ooit tegen me zei: “Het is de eerste advertentiepagina van je magazine.” Een waarheid als een koe. En dan is deze VIVA ook nog eens de eerste van vijf dubbelnummers die we speciaal voor jou maken. En voor onszelf trouwens; tijdens de donkere najaarsdagen is er tenslotte niets lekkerders dan met een extra dikke VIVA op de bank kruipen.

Ik dwaal af. Terug naar de cover. Deze week leidde die ‘Koop mij’-pagina tot behoorlijk wat discussie op de VIVA-redactie. Want op de voorkant van deze extra dikke body-issue prijkt Halina Reijn. Met haar blote rug richting camera. Ik was op slag verliefd op het beeld. Het is prachtig, verleidelijk, kwetsbaar, sexy en bovenal écht. Geen moedervlekje is weggephotoshopt, niets is mooier gemaakt dan het is. Halina geeft zich letterlijk bloot. Maar met dit beeld lappen we wel alle coverwetten aan onze laars. Het is een erg donkere foto, Halina kijkt je niet aan en ze lacht niet. ‘Dat verkoopt niet,’ zeggen de bladenconventies. Maar na wel tien verschillende covers komen we toch steeds weer uit op de mooie rug van Halina. Terecht, besluit ik. Halina heeft niets te verbergen, en VIVA ook niet. Die magazineregeltjes kunnen voor een keer mijn rug op. Hah!

Haar foto is net zo ontwapenend als het interview op pagina 16. Want hoewel Halina vaak genoeg zonder gène spiernaakt op de planken staat – “Een sexscène op het podium is het minst sexuele dat er is, het is nep.” – geeft ze zich privé niet makkelijk bloot. Sexueel contact vindt ze zelfs eng. En dan die haartjes op benen en armen… “Ik kan nog steeds gek worden als ik ergens zo’n verdwaald haartje zie,” vertrouwt ze de interviewer toe. En zelfs zij, met haar slanke lijf, vreest molligheid. (Ineens lijken mijn dwingende ‘Ben ik hier dik in’-vragen, terwijl ik mijn bilpartij naar vriendlief draai, volstrekt geoorloofd.) In al haar schoonheid is Halina vooral ook gewoon een echte vrouw.

En over echte vrouwen gesproken: daarvan bezoeken er maandelijks miljoenen het VIVA-forum. Geen onderwerp gaan ze daar uit de weg, taboes worden doorbroken en alles, maar dan ook álles wordt besproken. Vanaf deze editie vind je een greep uit de meest besproken topics terug in de gloednieuwe rubriek On Topic. Met in dit nummer een dame zonder vagina, de ellende van overbeharing en een liposuctie aan de venusheuvel. Anoniem uiteraard, de namen zijn gefingeerd. Dát is tenslotte de kracht van onze community.

Na al die ontboezemingen behoefte aan iets luchtigs? Mag ik dan fijntjes wijzen op pagina 60? Daar vind je acht heel blije mannen in hun onderbroek. Geniet ervan!

Vivianne Bendermacher, Hoofd Content
vivianne@viva.nl
twitter.com/vbendermacher

PS Van 25 oktober t/m 2 november is het Fairtrade Week! Daarom is VIVA deze maand niet alleen extra dik, maar geven we ook een speciaal Fairtrade-bewaarboekje weg.