Viviannes editorial: Jan

viviannes editorial

Op een druilerige dag een paar weken geleden besloten de VIVA’s op zoek te gaan naar wat gezelligheid per sms.

‘Hallo daar! Onze telefoonnummers verschillen maar 1 nummer, dus… Wij zijn telefoonburen! Gezellig hè? Ik heet trouwens Vivianne. En jij? Alles goed?’
‘Haha, daar heb ik nog nooit aan gedacht. Hoi buurvrouw. Ik heet Michel.’
‘Ah, perfect Michel. Leuk dat we buren zijn. Als je nog planten hebt die water moeten, of katten die gevoerd moeten worden tijdens je vakanties: let me know. Dan bel ik mijn andere telefoonbuum om dat even te fiksen.’
‘;)’
‘Ah, mijn telefoonbuurvrouw, jouw overbuurvrouw, werkt in de sales. Wat doe jij, Michel? Ik werk op een redactie. :)’
‘Ik ben aan het bezuinigen op de kosten, omdat ik geen werk meer heb. En bezuinig dus ook op sms’en…’
En zo kwam de innige sms-relatie met mijn kersverse telefoonbuurman voortijdig tot een einde. Maar VIVA’s Michelle bleek een betere catch te hebben. Haar buum heet Jan en hij is trucker. En trucker Jan blijkt ook de reden dat de halve VIVA-redactie binnenkort collectief uit haar rokje scheurt.
‘Maar Jan, waarmee scheur jij dan door de Brennerpas? Waarvoor heb jij de vlam in de pijp?’ vroeg Michelle namelijk per sms. Het antwoord was te mooi om waar te zijn voor een redactie vol vrouwen.

Jan. Vervoert. Chocola.

En dus belde Michelle haar buurman en vroeg Jan om met zijn enorme chocoladetankwagen een pitstop bij de VIVA-redactie te maken. En zo geschiedde.
Jan kwam echter niet alleen. Jan had zijn commercieel directeur Tamme vooruitgestuurd, die het hele chocoladeproces aan een stel hongerige vrouwen trachtte uit te leggen voordat Jan met zijn truck de show zou stelen. Dat Jan de chocola vloeibaar vervoert en dat Jan zijn tank daarom altijd keurig op een temperatuur van rond de 40 graden houdt. Dat Jan na het lozen van zijn vracht – met een verwarmde pomp – altijd vlijtig met een enorme pannenlikker de boel schoon schraapt. Verspilling is zonde, tenslotte. “Ja verspilling is zonde,” beaamden de inmiddels kwijlende VIVA’s. Dat Jan niet zomaar een trucker is, maar dat hij aan de hoogste chocolade-eisen voldoet. En dat Jan… Maar daar kwam Tamme niet meer aan toe, want daar kwam onze droomman, onze chocoladegod, onze hoop in onredelijke dagen, onze Jan! Zien hoe Jan op ons, wellicht tikje hysterisch, onthaal reageerde? Gelukkig hebben we de beelden nog (de chocola inmiddels niet meer). Check hier het bericht met de video en laat vooral een reactie voor Jan achter. Vindt ie vast leuk.

Vivianne Bendermacher, hoofdredacteur
vivianne@viva.nl
twitter.com/vbendermacher

Met heel veel dank namens álle vrouwen aan Jan en Tamme van Bidon Fritom.