Viviannes editorial: Los

“Ja, rij jij nou of ik?!”, vriendlief T. kijkt me fronsend aan en ik staar schuldbewust terug. Langzaam laat ik mijn denkbeeldige rempedaal weer omhoog komen. Ik heb de irritante eigenschap dat ik dingen moeilijk uit handen kan geven. Niet dat T. niet goed rijdt, in tegendeel, maar een klein steekje dat wellicht ietsje losser zit dan de rest van mijn grijze massa zegt dat ik alles beter kan. Bloedirritant natuurlijk, vooral voor mijn familie. Want waar ik bij mensen die me minder goed kennen nog redelijk lang op mijn lip kan bijten, voordat mijn heel erg ongevraagde adviezen naar buiten rollen, zit er bij mijn naasten geen enkele rem op. Ook op mijn werk, iets wat ik heel erg serieus neem, wil ik nog weleens mijn zin doordrijven. Aan het roer staan van VIVA is dan ook een mooie les relativeren. Want ik ben er ook heel erg van overtuigd (gaan we weer…) dat bij VIVA niet ik, maar onze tienduizenden online fans – van forummers tot Facebookvrienden – soms de knopen moeten doorhakken.

Practice what you preach, en dus liet ik deze week iets heel belangrijks helemaal los… De cover. (De horror!) We organiseerden een Facebook-battle. Mocht de blonde tweeling Anne en Esther, of de identieke brunettes Inge en Laura prijken op ons Family Issue? Ik zal niet zeggen wie mijn voorkeur hadden (nee, ik zeg het écht niet. Of zal ik… NEE! Zucht.), maar die van onze achterban was overduidelijk. Anne en Esther kwamen als winnaar uit de strijd en als eerste bij de drukker. Congrats, ladies!

Vivianne Bendermacher, Hoofd Content
vivianne@viva.nl
twitter.com/vbendermacher

Dat loslaten is me goed bevallen! Wat wil jij nog graag bereiken in je leven? Laat het ons weten op het compleet vernieuwde VIVA-forum.