Viviannes editorial: Rokje X

Ik heb een walk-in closet. Nou ja, in theorie. In de praktijk is mijn klerenkamer zo vol met kleren dat er geen walking meer bij is. En hoewel die kamer uit zijn gipswandjes knapt van de hoeveelheid jurkjes, rokjes en schoenen, word ik vrijwel dagelijks overvallen door de paniek dat ik ‘niets heb om aan te doen’. Dat lijkt irrationeel, maar dat is het niet. Het is nou eenmaal een feit dat mijn derrière de ene dag ronduit bevallig voor de dag komt in Rokje X en een dag later in exact datzelfde Rokje X gelijkenissen vertoont met een aangespoelde walvis. Waarmee ik maar wil zeggen: de kans dat Rokje X me ultiem goed staat, kan van dag tot dag verschillen. En dat geldt voor al mijn kledingstukken.

Soms ligt dat ook niet aan Rokje X, maar aan de aan- of juist afwezigheid van Shirtje Y. Zo kwam ik laatst tot de conclusie dat het eerdergenoemde Rokje X (in dit geval een leren rok met stoere stiksels) gewoon geen kans kreeg, omdat Shirtje Y ontbrak. En Vestje Z was er ook al niet, om nog maar te zwijgen van Sneakers Q. Dus heb ik ervoor gezorgd dat Rokje X eindelijk tot haar recht zou komen, door speciaal voor haar Shirtje Y, Vestje Z en Sneakers Q aan te schaffen. Ja, Rokje X rockte weer. En hoe.

Maar toen… toen maakte ik een klassieke fout. Vol zelfvertrouwen en een niet te ontkennen sexappeal (ja, echt) vroeg ik al pirouettes draaiend aan vriendlief T wat hij van mijn outfit vond. Het bleef iets te lang stil. Uiteindelijk zei hij, met een vleugje onzekerheid in zijn stem: “Ja, heel leuk! Ik zou alleen een ander rokje aandoen.” PARDON?! Ik snauwde iets als: “Je snapt er niets van, dat rokje is juist la pièce de résistance!” Waarop hij tegenwierp: “Waarom vraag je het me dan?” (waar een irritante logica achter schuilgaat die ik liefst zou ontkennen). Mokkend heb ik Rokje X die dag toch een kans gegeven, maar inmiddels hangt ie achter in mijn not-so-walkable-closet.

Je vriend om kledingadvies vragen: in ons tv-programma ‘VIVA Pillow Talk’ snijden we dat onderwerp volgende week ook aan. Jeroen, al zeven jaar de vriend van Diede, geeft toe dat hij gewoon gokt wat hij moet zeggen als Diede hem iets showt. “Het maakt op zich ook niet uit wat ik zeg, want ze doet uiteindelijk toch aan wat ze zelf wil.” Herkenbaar dus. Waarschijnlijk heeft mijn Rokje X-kwestie pure kortsluiting veroorzaakt in het brein van T. Mental note: niet meer naar vragen, lokt alleen maar gokgedrag uit. Als ik er écht bijloop als een uit het nest gevallen vogeltje op een eerste voorjaarsdag (ik vermoed dat dat er vreselijk uitziet), trekt ie hoogstwaarschijnlijk aan de bel. En als hij het niet zegt, dan vast een ander heerschap. Uit VIVA’s grote relatieonderzoek – waarvan de opvallendste resultaten voorbijkomen in ‘VIVA Pillow Talk’ – blijkt namelijk dat we daar bij 77 procent van de mannen van op aan kunnen. Fijn zo. Heb ik slechts nog één dilemma: wat te doen met Rokje X?

P.s. Check ook snel VIVApillowtalk.nl voor alle ins & outs van ons tv-programma!

Vivianne Bendermacher, hoofdredacteur
vivianne@viva.nl
twitter.com/vbendermacher

VIVA 16 ligt woensdag in de winkel! Online bestellen kan hier.