Viviannes editorial: Slingeraap

viviannes

Stel: je bent een vrouwelijke slingeraap ergens in de jungle en je lust er wel pap van. Je bent zo hitsig als zonnebloemolie (‘zo geil als boter’ is te menselijk voor deze analogie) en je ruikt dat niet ver bij je vandaan een waanzinnig lekkere apenkop van boomtak naar boomtak slingert. Je besluit er werk van te maken en werpt je bevallige apenderrière via lianen richting je lustobject. Terwijl je woeste oerkreten uitstoot, nader je de plek van verleiding… en daar aangekomen blijkt dat jij niet de enige was met een neus voor iets apentijtelijks (hah!), en dat nog twee andere bronstige grijpstaartapen van plan waren hun vurige verlangen te doven met een aardig potje viezelevozelen. Wat doe je dan? Als je echt een beest zou zijn, zoals in dit voorbeeld, zou je de andere deernes onmiddellijk met een goed gemikte karatetrap uitschakelen en je alsnog op je vent storten voor wat funky monkey business. Dat is de natuur. Je hebt last van lust en dat moet nou eenmaal geblust.

Maar goed, je bent geen slingeraap, of in elk geval al heel lang niet meer. En dus pak je het verleidingsspel heel anders aan. We zijn inmiddels zo ver van onze oerinstincten verwijderd geraakt dat we niet meer recht op ons doel afgaan. Nee, wij nemen een soort liefdesmakelaar in de arm. Die makelaar – Yvon heet ze – laat ons eerst een nummertje trekken en ons in lange rijen opstellen, waarna de beoogde aap niet onmiddellijk besprongen wordt dan wel bespringt, maar brieven leest. Rustig wikt, een beetje weegt, en dan gaat de knappe baviaan eerst eens gezellig een weekje op een kluitje zitten met een shortlist vrouwspersonen. En dat noemen we: ‘Boer zoekt vrouw’. Fascinerend is het. Ik heb heus de beschaving geaccepteerd, en ik heb me nog nooit onaangekondigd uit pure lust- of liefdesgevoelens op iemand geworpen. Maar als ik naar ‘BZV’ kijk, zou ik bijna wensen dat we dat toch weer gewoon gaan doen. Geile Geert leek nog wel in touch te staan met zijn innerlijke beest, maar dat was niet de bedoeling. Nee, er moest gestreden worden voor bekoring. En dat doet terugverlangen naar de pure eenvoud van dierlijke lust. Want waar het in de liefde (of lust) om gaat, is begeerte. Een niet te ontkennen, enorme aantrekkingskracht die ons dwars door de jungle van het liefdesspel heen laat sprinten om die langverwachte climax te bereiken. Die lust vergaat je toch als je daar eerst met anderen voor moet strijden in een boerenbonddecor, vechtend voor zijn aandacht?!

In VIVA 11 de vrouwen die de strijd verloren en geen ‘BZV’-boer aan de haak sloegen. Nou… Good for them! Zij kunnen de boer nog op. En deze keer wat doelgerichter en zonder concessies. Als ze de 36 vragen van het onderzoek van Arthur Aron gebruiken, krijgen zij (en jij) elke man aan hen verslingerd. Happy hunting.

VIVA 11 ligt nu in de winkel! Online bestellen kan hier.

Vivianne Bendermacher, hoofdredacteur
vivianne@viva.nl
twitter.com/vbendermacher