Viviannes editorial: Verliefd

Sinds eind vorig jaar ben ik een beetje verliefd op Jan Jaap van der Wal. Nee nee, niet zo: zákelijk verliefd. De liefde begon in december. Jan Jaap was de presentator van het Mercur Tijdschriftengala, de Oscars van de bladenwereld. En ik tweette dat hij het weliswaar nog niet wist, maar dat de VIVA’s de sterren van de hemel gingen dansen. Mét hem. Dat zag mijn – inmiddels – favoriete cabaretier blijkbaar wel zitten en het smaakte bovendien naar meer, want op de avond zelf waren we nogal prominent aanwezig in zijn openingsspeech. “Voor we overgaan tot de prijsuitreiking… Waar zitten de VIVA’s? Mooi, daar gaan we dus straks mee tongen.” De toon was gezet en het collectieve blozen begonnen. We wonnen geen enkele prijs, maar hebben wel de hele avond met JJ (ik mag JJ zeggen) gedanst. Heel betamelijk allemaal, hoor. Niemand is aangetroffen in oneervolle houdingen met de beste man, tongen bleven netjes in eigen mond en ik heb er persoonlijk op toegezien dat Neerlands grappigste heerschap ongehavend en zonder VIVA’s in zijn kielzog het pand kon verlaten.

Maar daar op die avond is de vonk tussen Jan Jaap en VIVA overgeslagen. Wij vonden hem oorverdovend en oogverblindend VIVA, en hij vond ons “wel leuk”.

Het resultaat: aan onze redactie vol vrouwen is een man toegevoegd. Vanaf nu vind je Jan Jaap elke week op VIVA.nl. Want “eigenlijk is alle wereldproblematiek terug te voeren tot één plek: het VIVA-forum. Dus daar zou je het ook meteen in de kiem moeten smoren.” Vinden wij nou ook, Jan Jaap. En dus gaat hij wekelijks misstanden, uit de klauwen gelopen emoties, biologische ongemakken en list en bedrog aan de kaak stellen in zijn eigen videocolumn op VIVA.nl (check de eerste video NU!).

In VIVA 15 vind je een interview met zijn wederhelft Eva Duijvestein. Wat een stoere vrouw. Hoe zij haar liefde voor hem omschrijft (“Ik hou zo veel van Jan Jaap dat ik hem een slippertje zou gunnen”) maakt JJ nóg begerenswaardiger. En haarzelf trouwens ook.

Daarom, lieve lezers, een toost op de liefde. Op de vlinders van VIVA voor onze nieuwe videocolumnist, en de diepgewortelde en onvoorwaardelijke liefde tussen hem en zijn vrouw.

En over de liefde gesproken… je vindt VIVA tegenwoordig ook op tv. Elke dinsdagavond om 22.25 uur op Net5 met het gloednieuwe programma VIVA Pillow Talk. Daarin doen verliefde koppels hilarische uitspraken over hun relatie. Hoe zit het trouwens met jou? Ben jij een beetje blij met je lover, of ben je nog op zoek maar weet je niet goed naar wie? Doe de VIVA Pillow Talk Relatietest en vind het antwoord.

Liefs,

Vivianne

Vivianne Bendermacher, hoofdredacteur
vivianne@viva.nl
twitter.com/vbendermacher

VIVA 15 ligt woensdag in de winkel! Online bestellen kan hier.