Katinka gaat vreemd: ‘Ruim voor de bruiloft moet het uit zijn met Leon’

vreemdgaan zwangerschap

Elke week geven we je een kijkje in iemands liefdesleven in VIVA’s rubriek ‘De status’.

Katinka (34) is verloofd en gaat al acht maanden vreemd.

“We gaan nog trouwen ook. En ik wíl trouwen, dat is het niet. Joost is de man naast wie ik over tig jaar nog altijd wakker hoop te worden. We horen bij elkaar, nu al vierenhalf jaar. Maar hij is niet degene over wie ik fantaseer als ik masturbeer, iets wat ik de laatste tijd weer vaak doe, al heb ik dubbel zo veel sex als vroeger. Sinds ik een geheime affaire heb, ben ik continu opgewonden. Telkens neem ik me voor dat het afgelopen moet zijn. Maar het vlees is zwak, dit cliché blijkt waar.

Leon kwam mijn wasmachine repareren; ook al zo cliché. Ik was geïrriteerd doordat hij te laat kwam, maar zijn ontwapenende lach maakte veel goed. Ik zette koffie voor hem en rook zijn zweet terwijl hij bezig was. Het wond me op en in een opwelling streelde ik zijn nek, heel zachtjes, waarna hij zich omdraaide en me zoende. We deden het in de keuken, de keuken van Joost en mij, amper een halfuur voordat hij thuis kon komen.

Ruim voor de bruiloft moet het uit zijn met Leon.

Zo met vuur heb ik nooit meer gespeeld. Ik was ook helemaal niet van plan om Leon nog een keer te bellen. Ik was overdonderd door wat ik gedaan had, ik was nooit eerder vreemdgegaan en wist helemaal niet dat ik iets miste bij Joost. Maar Leon bleef door mijn hoofd spelen. De manier waarop hij me tegen de muur had gedrukt, met zijn handen ruw mijn haar had vastgegrepen. En ik moest checken of hij geen soa had, want een condoom waren we vergeten. Vooral daarom belde ik hem toch. Op een dinsdag, de avond dat Joost schaakt. Toen Joost de deur uit ging, vertrok ik ook, zogenaamd naar een vriendin. Ik maakte mezelf wijs dat ik alleen naar Leon ging om te praten, maar natuurlijk deden we het weer, drie keer zelfs.

Het speelt nu al bijna acht maanden. Niemand die ervan weet. Ik met een wasmachinemonteur, mijn vriendinnen zouden het bescheuren. Ik verzwijg het, ben te bang dat ze het in een onbewaakt ogenblik aan hun vriendjes zullen vertellen en het dan per ongeluk bij Joost belandt. Joost: lief, intelligent, aandachtig. Mijn beste vangst ooit, zonder wie ik me mijn leven niet kan voorstellen. Met wie ik zelfs nog altijd heerlijke sex heb, want ook op dat gebied klopt het. Hoe kan het dan, dat ik toch zo verschrikkelijk naar Leon wordt getrokken? Die me buiten zalige sex niks te bieden heeft? Want echt: we delen níets. Misschien is dat juist onderdeel van de aantrekkingskracht. Bij hem heb ik niets te verliezen. Maar Joost, die heb ik wél te verliezen. Om de paar weken maak ik het uit met Leon, hij laat me gaan, dat is misschien nog wel het ergste, ík ben het die telkens weer terugkomt, met hangende pootjes, vol verlangen. Telkens denk ik: één keertje nog. Maar we plannen de bruiloft en daarna stop ik met de pil. Ruim daarvoor moet het uit zijn met Leon. En tot die tijd moet ik heel goed oppassen dat mijn gerommel niet uitkomt.”

Dit artikel is afkomstig uit VIVA 13-2016 Abonnee worden of een losse editie van VIVA bestellen? Klik hieronder:

»Bestel VIVA online | Klik hier «