Washington is veel meer dan politiek: de beste tips om underdog D.C. te ontdekken

Bij een trip naar Amerika is Washington misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt. Onterecht, want ‘D.C.’ is een levendige stad die veel meer te bieden heeft dan het Witte Huis.

Waarom Washington?

In wereldstad Washington vergaap je je 
aan reusachtige gebouwen die je herkent uit series als House of Cards en Designated Survivor. Maar dat niet alleen: D.C. bruist van de geschiedenis. Op de Green Mall 
– een grote, groene strook waar de indrukwekkendste gebouwen staan – vind je het Lincoln-monument (vooral bekend 
van de wereldberoemde ‘I have a dream’-toespraak van Martin Luther King), het Capitool, het Washington Monument en 
het Witte Huis. Erg fijn: de meeste belangrijke gebouwen en ook zo’n achttien musea zijn gratis te bezoeken.


Wat is er bijzonder aan Washington?

In D.C. komen alle architectuurinvloeden 
van Europa samen. Washington is gebouwd als hoofdstad en alles is van tevoren bedacht en ontworpen: een zogeheten geplande stad dus. Naast het wereldberoemde Witte Huis zijn er genoeg andere plekken die een bezoek waard zijn. Denk aan: de lekkerste taco- en burgerrestaurants en hippe hotspots waar je bijzondere sieraden en (vintage) kleding koopt. In de lente is Washington extra mooi. Als de pakweg 3.500 kersenbomen in bloei staan, kleurt de hele stad roze. Moet je zien!

Hoe zijn de inwoners?

Washington telt een groot percentage hoogopgeleiden. Veel universiteiten bieden gratis lezingen aan en er zijn altijd wel interessante mensen in de buurt om een praatje mee te maken. Inwoners van Washington zijn daarnaast fervente dansers. Overal in de stad vind je optredens en danslessen, van salsa en swingen tot buikdansen en hiphop. Leuk!

De beste tips

Shoppen bij Kate Spade

Of je nu op zoek bent naar de perfecte pumps of een basic top: tussen de bijzondere items in de kleurrijke collectie van Kate Spade vind je vast wel iets.

Snacken bij Ladurée

In een karakteristiek pand op M Street vind je het Franse macaron-mekka Ladurée. Zin in zoet? Dan moet je hier zijn.

Geschiedenis met Architecture of Capitol Hill tour

Als íémand enthousiast over 
de politieke geschiedenis van Washington kan vertellen, is het host Sam wel. Hij organiseert 
een tour waarbij je kennismaakt met D.C.’s politieke kern én de architectuur. Van de bouw van het Capitool tot het ontstaan van de Beaux Arts Library, en veel meer.

Aan tafel bij Chaia Taco’s

Gezonde, lekkere taco’s scoor je voor een prikkie bij Chaia Taco’s in Georgetown. Eet hier bijvoorbeeld de Rainbow Taco met citroenricotta, salsa en mint. Of kies voor de Creamy Taco met zoete aardappel, jalapeño en verse kruiden.

Meer tips voor Washington? Check VIVA 23!
De editie ligt vanaf 5 juni in de winkel of kan je hieronder online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «