4x doen en niet doen als je zwanger wilt worden

De bezegeling van de liefde, de vrucht van jullie lendenen: 
men weet het fabriceren van een baby leuk te brengen. Helaas blijkt concipiëren in de realiteit minder bouquetreeksfähig. Daarom: leuk een kind maken doe je zo!

Doen: 
doorwippen, ook buiten paartijd
Krijg je het niet voor elkaar je rol als spermasergeant helemaal los te laten omdat sommige mannen nou eenmaal vrágen om een beetje aansporing? Om te voorkomen dat je krediet verliest bij je beminde spermavulkaan is er een gouden tip: doorwippen, ook als je niet vruchtbaar bent. Zo laat je zien dat je hem en zijn donaties ook waardeert in tijden zonder praktisch nut. Net als vroeger.

Doen: laisser-faire aanwippen
Dank je wel anticonceptie, maar we gaan concipiëren, het zaad planten! Van die gedachte alleen voel je je ineens zwanger van ongeduld. Hou het evengoed lekker laisser-faire in bed. In de goede oude tijd had je namelijk seks om maar een reden: omdat je zin had. Als je wilt voorkomen dat je seksleven verandert, moet je het ‘gewoon’ doen zoals altijd. Binnen een jaar tijd is 92 procent van de vrouwen zwanger.

Niet doen: spermaheks spelen
Je moet schieten, anders ken je niet scoren. Dat begreep Johan Cruijff, en dat begrijpt iedere man die geacht wordt een vrouw te bevruchten. Een zware taak, waar veel vrouwen hem dwingend aan herinneren. Een no-go. De man kan behoorlijk gebukt gaan onder deze prestatiestress. Je kunt best een keer zeggen dat dít het moment is. Maar niet elke keer. Bovendien heeft een flink opgewonden vrouw meer kans om zwanger te worden.

Niet doen: tekeergaan als bonobo’s
Vaak weet de man niet wat hem overkomt. Begroef hij zich nog niet zo lang geleden weleens morrend in zijn kussen als je zei: ‘Vanavond even niet’, nu je zwanger wilt worden ben je ineens een Duracell-konijn. Maar je kunt ook té veel neuken. Vaak ejaculeren is niet goed voor de kwaliteit van het sperma, en zaad blijft nog een dag leven in het lichaam. Als je wilt dat het snel ‘raak’ is, kun je het beste vanaf de negende tot de vijftiende dag, geteld vanaf de eerste dag van de menstruatie, om de dag seks hebben.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «

Beeld iStock