Recept van de week: Indiase viscurry

De catering-zussen Jesse en Jamie Friedberg weten telkens weer wat lekkers op tafel te toveren. We ontfutselden ze twee heerlijk recepten.

Benodigdheden: 4 zalmfilets (elk 250 g) • 1 tl zeezout • 1 el citroensap • 3 el zonnebloemolie • 1 grote ui (gesnipperd) • 3 tenen knoflook (geperst) • 2 tl verse gember (fijngehakt) • ½ tl kurkuma • 1 tl korianderzaad • ½ tl komijn • ½ – 1 tl chilipoeder • 250 ml kokosmelk • 2-3 verse groene pepers (in de lengte gesneden) • 2 el appelciderazijn • handvol verse koriander (fijngesneden) • 250 g zilvervliesrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de zalm op smaak met de citroensap en ½ tl zeezout. Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui 8-10 min., totdat de ui goudbruin wordt. Voeg de knoflook en gember toe en bak al roerend 1 min. mee. Voeg de kokosmelk, pepers, azijn en ½ tl zout toe en laat 6-8 min. pruttelen. Voeg de zalm toe en bak op laag vuur 5-6 min. Serveer met de verse koriander erover en met de rijst.

In VIVA 37 vind je ook het recept voor amarantpap met gegrilde appels in sinaasappelmarinade. Je kunt het blad online bestellen.