Weg met weggooien!

weg

Tussen de 1,7 en 2,6 miljard kilo voedsel gooiden we weg in 2012. Ja, zoveel! Dat kan minder, en daar kun jij je steentje aan bijdragen. Namelijk met deze handige tips om minder weg te gooien!

  • Ga soepel om met de houdbaarheidsdatum: kijk, ruik of proef voordat je iets weggooit.
  • Vries in! Te veel gekookt? Stop het in de vriezer. Ook rijst of bijvoorbeeld paprika’s kun je prima in de diepvries gooien.
  • Meet je porties af met een weegschaal of maatbeker. Zo maak je minder snel te veel!
  • Zet je koelkast op 4°C, dat is de temperatuur waarbij producten het langs goed blijven.
  • Kook creatief! Plan je menu’s voor de hele week en verwerk restjes van een maaltijd in een nieuw gerecht.
  • Doe boodschappen aan de hand van een lijstje, zo koop je minder snel te veel.
  • Houd niet te veel op voorraad. Grote kans dat jij maanden nadat je je voorraad hebt ingeslagen de helft weg kunt gooien.
  • Bewaar slim: producten blijven soms langer goed in de originele verpakking.

Beeld: iStock