Welke rok past bij jouw figuur?

figuur

We ontkomen er niet aan met het zomerse seizoen in het vooruitzicht: rokken. Ben jij van mening dat een rok gewoon niet past bij jouw figuur? Onzin, je moet alleen weten welke het beste matcht met jouw lichaamsvorm! VIVA zet vier lichaamstypes op een rij en zocht daar de perfecte rok bij!

De appel

Weinig taille, buikje, grotere borsten en brede schouders in verhouding tot de smalle heupen en benen

Vestig de aandacht op je pluspunten; je benen! Kies voor een minirok en combineer deze met een ruimvallende blouse of top met V hals. Je slanke benen accentueer je nog eens met een vrouwelijke, maar toch stevige pump.

vero moda
Vero Moda – €29,95

De peer

Smalle schouders en slanke taille, kleine borsten in verhouding tot de hoge en brede heupen

Met jouw heupen kun je prima een wijde rok hebben! Je legt hiermee namelijk het accent op je taille en je laat in het midden wat je heupomtrek precies is. Maak je outfit af met een bikerjack, waarmee je meer volume bij je schouders creëert.

figuur

Asos – €87,45

De rechthoek

Slank en atletisch, platte buik, smalle schouders en weinig heup, geen duidelijke taille.

Wie wulpse vormen wil faken, kiest voor een zwierige rok! Met een bikerjack of top met brede schouders lijk je ook nog wat breder aan de bovenkant.

figuur

Marks & Spencer – €60,58

De zandloper

Slanke taille, vaak wat grotere borsten, heupen zijn ongeveer even breed als de schouders, volle billen

If you have it, flaunt it! Omarm die sexy vormen met een superstrakke kokerrok en leg nog eens extra nadruk op je taille met een riempje. Klassiek sexy creëer je met pumps, maar een kokerrok is ook gaaf met sneakers.

Rok3

Whitestuff – €49,95

Meer tips over welke rok het beste bij jouw figuur past, vind je in VIVA 13. Deze ligt vanaf woensdag in de winkel, of kun je hier bestellen!

Beeld: iStock