What we like: 3x de allerlekkerste biertjes van eigen bodem

bier
Nu de zomer er aan zit te komen snakken we allemaal naar een biertje in ons hand terwijl we genieten van het zonnetje op ons gezicht. Daarom hebben we voor jullie deze lekkere bier brouwerijen voor je op een rijtje gezet. Proost!

Zeeuwse zomers

Thuisbrouwer Kees had één grote droom: een eigen brouwerij. Hij begon Brouwerij Kees in zijn thuisstad Middelburg en groeide uit tot brouwmeester van internationale faam. Sinds 2018 is de brouwerij overgestapt op blikjes, zodat de verfijnde aroma’s behouden blijven. De namen hazy sunrise, spring blossom en pink grapefruit doen je meteen verlangen naar warme zomerdagen.

brouwerijkees.nl

Legendarisch pintje

Van 27 mei tot en met 6 juni zijn het weer de Nederlandse Brouwerijdagen. Ga eens langs bij Brouwerij De Werf in het West-Friese Enkhuizen. Veel van hun bieren zijn geïnspireerd op de legendes en levenswijsheden uit de Zuiderzee. In hun eigen proeflokaal en biertuin kun je de verschillende bieren proeven.

brouwerijdewerf.nl

Lees ook
What we like: 3x de coolste street art die je gezien moet hebben

Kutbier

De bieren van Brouwerij Boegbeeld in Den Bosch zijn gebrouwen door een vrouw met lef: Janneke. Het bekendste bier van deze brouwerij? Kutbier, dat zijn naam te danken heeft aan het Bossche taalgebruik waar regelmatig ‘kut!’ na een zin wordt geroepen. Maar er zijn ook nog genoeg andere smaken, zoals rooie oortjes, natte snor en wanne klets. Proost, kut!

brouwerijboegbeeld.nl

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?