Zo cool is Cara

Cara Delevingne

Het Britse model Cara Delevingne (21) is overal, en daar zijn we blij om. Want: ze heeft lef, humor en talent, en neemt zichzelf en de modescene niet zo serieus. En man, die wenkbrauwen! 3 redenen waarom we zo van dit topmodel houden.

CARA STAAT AAN TOP

Op posters van Zara, Topshop of Burberry, in shows van Chanel of Oscar de la Renta, of als gezicht van een beautycampagne voor Yves Saint Laurent: Cara is niet uit het modebeeld weg te slaan. Ze stond al zo’n tien keer op de cover van Vogue, betrad in 2013 alleen al tijdens de herfst/winter-fashionweeks veertig catwalks in New York, Londen, Milaan en Parijs. En als tussendoortje deed ze ook nog even de Victoria’s Secret-show. Je zou bijna vergeten dat het pas drie jaar geleden is dat Cara werd ontdekt, toen zus Poppy (ook model) haar introduceerde bij modefotograaf Mario Testino. Op de vraag hoe het is om Cara te zijn, antwoordt ze nuchter: “Ik heb geen idee. Ik heb simpelweg niet de tijd om alles tot me door te laten dringen en dat is misschien maar beter ook, want het zou me alleen maar in verwarring brengen.” Waar haar collega’s kwelen dat ze so thankful zijn for this amazing opportunity doet Cara niet aan clichépraatjes. “Iedereen wil een stukje van me, dat is een nachtmerrie,” aldus haar laconieke reactie op de roem.

CARA HEEFT DE COOLSTE GANG

Ze is beste vriendinnen met Rihanna, noemt Rita Ora haar wifey, komt over de vloer bij Pharrell en zoent met Sienna Miller en Miley Cyrus. Verder is ze de godmother van ‘The Instagram Gang’, een groep van Britse hipsters – onder wie radio-dj Nick Grimshaw, modellen Daisy Lowe, Alexa Chung en Georgia May Jagger en actrice Suki Waterhouse – die de nieuwe Londense partyscene bepalen. Hun motto: it doesn’t really happen unless it happens on Instagram. Waar hun voorgangers – de Primrose Hill Set, een groep Britse starlets in de jaren negentig onder leiding van Kate Moss – feestten achter gesloten deuren, zijn Cara & co hun eigen paparazzi geworden. De hele wereld mag meegenieten van hun nachtelijke uitspattingen. Niet de media bepalen hun imago, dat doen ze zelf. Als collectief nemen ze de eerste rijen in bij modeshows, zijn ze de gangmakers op afterparty’s en beleven ze wilde weekenden op Osea Island, een privé-eiland in het Britse Essex, populair onder de A-list. Cooler dan Cara’s crowd wordt het dus niet.

CARA EET!

Er moet een siddering door de modewereld zijn gegaan toen Cara vorig jaar tijdens de London Fashion Week zichzelf en model Jourdan Dunn op de foto zette met twee grote zakken McDonald’s. De begeleidende tekst: ‘My food is faster than yours #fashionweekdietplan’. O mijn god. Ze eet. Fastfood! En dat vlak voor de Burberry-show. Waar haar collega’s leven op sla, groentesapjes en selderijstengels, heeft Cara lak aan alle dieetregels. “Ik geloof niet in diëten, daar word je alleen maar doodongelukkig van,” zegt ze. En vlak voor de beroemde Victoria’s Secret-show bekende ze: “Ik had McDonald’s voor lunch en pizza als avondeten. Ik moet wel, anders val ik flauw, en bovendien word ik bloedchagrijnig als ik honger heb.” Geloven we dat? Jep, want Cara is niet het ik-blijf-slank-van-yoga-en-gewoon-veel-waterdrinken- type, ze is gewoon een lucky bitch die écht gezegend is met Twiggy-genen. Prima dat Doutzen Kroes en Candice Swanepoel zich ontpoppen tot topsporters in de maanden voor de grote show, maar Cara neemt hoogstens een bokslesje. “Je denkt toch niet dat ik tijd heb om naar de sportschool te gaan, ik werk elke dag in een ander land”, zegt ze. “De enige sport die ik regelmatig doe, is voetbal kijken op tv.” Een vrouw naar ons hart.

Benieuwd naar de andere zeven redenen waarom Cara de coolste is? Je leest het in VIVA 31, vanaf woensdag 23 juli in de winkels.

Tekst: Jill Waas Beeld: Getty images