Zo tem je jouw George (Clooney)!

Een ‘George’: Een man die zich moeilijk tot niet laat binden. Charmant, knap, geestig, vriendelijk, doch ongrijpbaar manspersoon. Serieel tot niet-monogame man, geneigd tot het breken van weke vrouwenharten. Geweldig leuke kerels dus, maar een relatie? Ho maar. In VIVA 29 lees je hoe je zo’n George Clooney kunt temmen – in slechts vier stappen. Want Amal Alamuddin – de verloofde van mr. Clooney – is dat tenslotte ook gelukt. De eerste stap lees je hier!

Stap 1: flirten met George

De anekdote wil dat toen Amal George voor het eerst zag, ze niet eens wist wie hij was. Nu zou dit zomaar kunnen, aangezien ze als gevierd mensenrechtenadvocate met een kloeke opleiding aan Oxford wellicht el wat beters te doen had dan herhalingen van ‘ER’ kijken. Aannemelijker is dat ze George wel degelijk herkende, maar gewoon niet onder de indruk van hem was.

Marilyn Monroe-fratsen
En kijk, dat zijn de Georges onder ons niet gewend. Wat ze wel gewend zijn: vrouwen die bij zijn eerste schalkse openingsblik en gevatte opmerking in geanimeerd gegiechel uitbarsten, hun hoofd direct schuin hangen en aan een lok haar beginnen te frunniken.  Met dit soort Marilyn Monroe-fratsen wek je weliswaar Georges sexuele interesse, maar je zult hem geen moment intrigeren. En dat is waar we naartoe willen.

Subtiel
Moderatie is het sleutelwoord als de George van je keuze zijn arsenaal aan inpakpapier tevoorschijn haalt. Je lacht om zijn grappen, maar niet hard. Je beantwoordt zijn vragen vriendelijk en gevat, maar nooit uitgebreid. Je kijkt hem aan, maar niet constant. Kortom: je flirt, maar zo subtiel dat je hem verwart. Vervolgens is het van belang dat je hem niet het gevoel geeft dat hij de leukste, interessantste man in de zaal is. Natuurlijk is hij dat wel, maar dat weet hij ook. Juist daarom is het raadzaam je George na een tijdje zeer beleefd af te kappen voor een wc-bezoek, of beter: een gesprek met een andere man, om wie je net iets harder lacht dan om je George. Hiermee zet je al zijn dierlijke zintuigen op scherp: wie is deze vrouw, en waarom héb ik haar niet?

Mag ik je nummer?
Het zal nu niet lang meer duren voordat hij bij je terugkeert voor de tweede gespreksronde, met als slotakkoord de mag-ik-je-nummer-paukenslag. Dit kun je, nog immer vriendelijk en subtiel flirtend, doen. Maar beter is alleen je e-mailadres te geven. Dat deed Amal Alamuddin, waarna George naar verluidt een precisiebombardement – ‘Ik denk dat de zogenaamd meest aantrekkelijke man ter wereld de meest aantrekkelijke mensenrechtenadvocate moet ontmoeten’ – aan lokroepen op haar afvuurde. Uiteindelijk hapte ze toe voor een eerste date, maar niet nadat ze hem zeker een paar weken wild liet baltsen.

Benieuwd naar de andere stappen en naar de verhalen van echte ‘Georges’? VIVA 29 ligt tot en met dinsdag 15 juli in de winkel.
Tekst: Fleur Meijer Beeld: ANP