Acht Hollandse succesvrouwen (en dit kun je van ze leren)

viva400

Ze volgen hun gut feeling, werkten zich een slag in de rondte en waren niet bang voor een risico. En nu, jaren later, hebben ze een heel succesvolle eigen business. Goed nieuws: ze zijn óók VIVA400-ambassadeurs die via VIVAwerk op Facebook jou en je carrière graag een stapje verder helpen.

Anouk Buziau (29) is oprichter en eigenaar van de kledingwinkel Gesponnen Suiker in Amsterdam. Terwijl velen haar waarschuwden (‘Zou je dat nou wel doen, het is crisis’), dacht zij: ja, juist daarom moet je nu knallen. Inmiddels is haar zaak al vijf jaar een hit. Lees hier meer.

Monique van Loon (25) begon al jong met ondernemen. Op haar veertiende startte ze Girlscene.nl, die ze na acht jaar verkocht. Inmiddels is ze een succesvolle foodwriter. Monique schrijft, onderneemt en is oprichter en hoofdredacteur van het online culimagazine Culy.nl.

Gewoon doen “Ik heb altijd zoiets van: kijk naar waar je dromen liggen. En wil je iets: go for it! Ik heb drie maanden journalistiek gestudeerd en waagde de sprong in het diepe en stopte ermee.” Weten waarom ze daar nog elke dag blij om is? Lees het hier.

Marije Vogelzang (36) is ’s werelds eerste eating designer. Ze heeft ‘Proef’ opgericht, een uniek (restaurant)concept waar ze de basis legde voor bijzondere menu’s, eetconcepten en cateringactiviteiten. Inmiddels focust ze zich op het ontwerpwerk én is ze hoofd van de opleiding Food Non Food aan de Design Academie in Eindhoven.

Geen restaurant “In de afgelopen jaren heb ik geleerd dat dat ik me moet richten op waar ik het beste in ben, me dus niet laten afleiden door allerlei andere dingen, zoals een restaurant opzetten.” Lees hier wat Marije nog meer leerde afgelopen jaren.

Kim Kötter (32) timmert als een razende aan de weg. Ze is lifestyledeskundige, presentatrice en eigenaar van de Miss Nederland én Miss Duitsland Organisatie die steeds groter en groter wordt. Daarnaast schuift ze wekelijks aan bij WNL en 100%NL.

Stom “Mensen die denken dat ze het wel weten en daardoor niet openstaan om te leren van anderen, vind ik stom. Zo’n verwende instelling brengt niemand ver.” Lees hier wat wél werkt om verder te komen.

Nathalie Mangnus (40) startte met Alette Zeijlstra (42) het accessoiremerk NOOSA Amsterdam. Wat in 2009 begon als een riemenlijn met wisselende chunks is nu uitgegroeid tot een mega business met verkooppunten over de hele wereld. Nieuwsgierig naar dé succesfactor? Die vind je hier.

Cynthia Schultz (24) is oprichter van de succesvolle lifestyle- en beautyblog Miss Lipgloss. Toen ze op haar zestiende zonder plan begon, had ze nooit kunnen bedenken dat ze nu de grootste beautyblog zou hebben met ruim 50.000 unieke bezoekers per dag. Check hier hoe het begon en waar Cynthia mee worstelde.

Annic van Wonderen (30) is founder & director van Ilovefashionnews.com en van Van Wonderen Publishing & Consultancy. Haar business is uitgegroeid tot een van de grootste fashionsites van Nederland. Om te zien wat er bij komt kijken, heeft ze sinds kort een reallifesoap bij RTL: ‘De wondere wereld van Annic’. Lees hier hoe ze haar doelen bereikte.

Evelyn van Hasselt (37) runt samen met haar compagnons Karlijn Visser en Dionne Schulf Friends of the Brands. Wat vijf jaar geleden begon als Goodiebag Girl, het goodiebagbedrijf, is nu uitgegroeid tot een nog succesvollere connecting acency. Elk jaar weten ze hun omzet te verdubbelen.

Stop met zeuren “Ik heb mijn baan opgezegd voordat ik iets anders had. Mensen zeiden: ‘Dat moet je niet doen, nooit je oude schoenen weggooien lalalalala.’ Maar waar ik slecht tegen kan, zijn mensen die in vaste dienst zitten en jarenlang aan het klagen zijn. Vraag jezelf af: denk je dat het leuker wordt? Nee. Kap er dan mee. Of stop met zeuren.” Weten hoe Evelyn haar business startte? Lees het hier.

Waarheen leidt jouw weg?

Kun je wel wat inspiratie gebruiken om het beste uit jezelf en je werk te halen? Op facebook.com/VIVAwerk geven deze acht succesvolle VIVA400-ambassadeurs je dagelijks een portie inspiratie, de beste tips en tricks, do’s en don’ts op werkgebied om je te helpen in jouw weg naar succes.