Cynthia Schultz: ‘Vermijd te allen tijde vet haar’

Cynthia Schultz
Hoe ga je naar een zakelijke afspraak? Nou, zo dus. Cynthia Schultz van Miss Lipgloss geeft vier beauty do’s and don’ts. Hiermee sla je never nooit meer een flater (en laat je de beste indruk achter).

YES, YOU DO!

Kom als jezelf “Daarmee straal je uit waar jij voor staat en wie jij bent. Ik doe nooit iets heel chics aan naar een zakelijke afspraak. Soms wel een jasje of een mooi zwart jurkje, maar meestal draag ik gewoon wat ik wil dragen. Ik ga dus gerust in een jeans naar een zakelijke afspraak en ik schuw mijn Nike Airs ook niet, maar dat combineer ik dan wel met een jasje en een mooie tas. Weer te casual kleden is namelijk not done.”
Zie er uitgerust uit “Zo straal je uit dat je de touwtjes in handen hebt. Ben je niet uitgerust, fake dat dan met make-up. Omdat ik in de beautybusiness werk vind ik het heel belangrijk dat ik uitstraal dat ik gek ben op make-up en uiterlijke verzorging. Make-up geeft je net die meer verzorgde blik.”
Kom verzorgd voor de dag “Je hoeft geen uren voor de spiegel te staan, maar zorg dat je lekker ruikt, dat je nagels en handen er uitzien alsof je er aandacht aan hebt besteed, draag schone, kreukvrije kleding en vermijd te allen tijde vet haar. Vet haar doet afbreuk aan alle moeite die je voor de rest hebt gedaan.”
Check altijd je make-up voor je je afspraak hebt “Je zal maar net zien dat je lipstick op je tanden zit en je mascara op jouw wangen. Neem een klein spiegeltje mee in je tas of check het in de selfie-camera van jouw telefoon.”

PLEASE, DON’T

Te veel en te heftige parfum gebruiken “Dat is nooit prettig, maar bij een werkafspraak kan het echt niet. Het leidt af en is vervelend voor de persoon met je een afspraak hebt.”

Sexy kleding “Je vrouwelijk kleden en mooi opmaken is top, maar teveel huid laten zien, diepe decolletés hebben en te korte rokjes (of erger: korte broekjes) tijdens zakelijke afspraken zijn niet professioneel.”

Tijdens je afspraak je make-up bijwerken “Als je je lippen even bij wilt stiften of wat extra wilt poederen, doe dit dan op het toilet.”

Naar rook of zweet stinken, of allebei. “Rook niet vlak voor (of tijdens!) je afspraak en als je dat toch graag wilt, zorg dan dat je mondspray en frisse snoepjes bij je hebt en regelmatig je handen wast. En qua oksels: stop altijd een deo en jouw tas. Gewoon, voor het geval dat het daaronder wat gaat ruiken.”

PS. ken je de VIVAwerk-pagina al?
Heb jij nog do’s & don’ts? Of kun je wel wat inspiratie gebruiken om het beste uit jezelf en je werk te halen? Op VIVAwerk geven acht Hollandse succesvrouwen je dagelijks een portie inspiratie, de beste tips en tricks, do’s en don’ts op werkgebied om je te helpen in jouw weg naar succes.