Dounia Maakor won de VIVA400 award van Tech & Innovatie

Geen groot feest in galajurk dit jaar, maar toch reikten we voor de dertiende keer de VIVA400-awards uit. Via FaceTime verrasten hoofdredacteur Debby en Géza Weisz de vijf topvrouwen van het afgelopen jaar. Dit zijn de winnaressen!

Tech & Innovatie: Dounia Maakor

Dounia (34) strijdt tegen arbeidsmarktdiscriminatie en schreef een veelgeprezen e-book over de manier waarop kunstmatige intelligentie dit kan bestrijden. Het is haar doel om meer bewustwording te creëren als het gaat om vooroordelen en discriminatie op de arbeidsmarkt. Ze werkt daarnaast als corporate IT-recruiter en employer branding specialist.

‘Ik ben echt superblij met deze VIVA400-award! Ik zag mezelf staan tussen al die CEO’s van prachtige bedrijven, dus ik had nooit verwacht dat ik als winnaar uit de bus zou komen. Het winnen van de VIVA400 is wel echt een meisjesdroom. Ik vind het namelijk echt een prachtig initiatief, omdat er zoveel verschillende vrouwen in het zonnetje worden gezet. Daarnaast vind ik het ook heel tof dat ik met mijn winst extra aandacht kan genereren voor arbeidsdiscriminatie.

Het is een heel belangrijk onderwerp, dus alle extra bewustwording is meegenomen. Zelf kwam ik met het thema in aanraking toen ik anderhalf jaar geleden als recruiter begon bij een IT-bedrijf. Daar merkte ik al snel dat ik het anders wilde doen. Via vlogs begon ik mijn kennis te delen door tips te geven. Op een gegeven moment kwam het thema arbeidsmarktdiscriminatie op mijn pad. Er ging echt een soort donkere wereld voor me open. Ik hoorde schrijnende gevallen van mensen die gediscrimineerd werden op basis van gender, afkomst, leeftijd of geaardheid.

Ik vind dat iedereen dezelfde kansen verdient en gehoord dient te worden. Daar probeer ik me voor hard te maken. In mijn e-book kom ik echter tot de conclusie dat kunstmatige intelligentie op dit moment nog geen oplossing is voor het bestrijden van arbeidsmarktdiscriminatie. Het algoritme wordt immers bepaald door de mens en die is van nature al bevooroordeeld. Wat de oplossing dan wel is? Dat ga ik
onderzoeken in het tweede deel van mijn e-book.

Die ga ik schrijven in samenwerking met specialisten op het gebied van recruiten op basis van diversiteit. Ik denk dat de oplossing momenteel vooral ligt in bewustwording. Hoe vaker we het probleem benoemen en herhalen, hoe meer we bewust gaan worden van ons eigen gedrag. Deze VIVA400-award helpt enorm om dat doel te bereiken.’

Sommige artikelen kun je maar gedeeltelijk lezen op viva.nl, omdat ze afkomstig zijn uit de papieren VIVA. Uit respect naar onze abonnees én om te zorgen dat wij online leuke gratis content kunnen blijven maken, linken wij je door naar onze magazine-shop om het hele artikel te lezen. Dit is een online platform waar je alle edities van VIVA ook los kunt bestellen. Ook kun je het artikel hier via Blendle lezen. Maar nog leuker is het om VIVA magazine te bestellen, dat kan via de button hieronder. We hopen te kunnen rekenen op je begrip!

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER«