Esther en Anne Vedder: “Als je ergens 1001% voor gaat, is bijna alles haalbaar”

Anne Vedder

Op 17 november worden ze weer uitgereikt: de VIVA400-awards. Hoofdsponsor Renault ontwikkelde speciaal voor de gelegenheid de Renault Twingo Série Signature VIVA. Elke week wordt die uitgeleend aan een VIVA400-vrouw. Deze keer: Esther en Anne Vedder van Just Franky.

AnneEstherVedderTweelingzussen Anne en Esther Vedder (26) lanceerden vorig jaar hun label Just Franky; sieraden op basis van handgeschreven en gepersonaliseerde teksten of illustraties.

“Daar rijden we dan, op de zesbaansrotonde aan het einde van de Champs-Élysées. Zonder strepen op de weg, omringd door toeterende auto’s. Gelukkig zijn we met z’n tweeën, de ene kijkt, de ander rijdt. De auto’s rijden dicht op elkaar, maar met de korte draaicirkel laveren we ons behendig door het drukke verkeer. We zijn in Parijs voor de Paris Fashion Week en hebben kaarten voor de show van MAISON the FAUX. Toen we met tien paar schoenen, grote verenjassen en tassen vol kleding – ik bedoel, we gaan wel naar de Fashion Week – in Amsterdam voor de Twingo stonden, dachten we: dit gaat nooit passen. Tot we de achterbank naar beneden klapten en de koffers zo op de vlakke laadvloer konden stapelen. Eitje! On y va dus, waar we dankzij de R&GO®-app met navigatie niet één keer verdwaalden op weg naar ons hotel in het eerste arrondissement.”

DSC07521
“We kwamen in het donker in Parijs aan, dus we dropten onze spullen in ons hotel en parkeerden daarna, om de torenhoge parkeerkosten te vermijden, de auto aan de rand van de stad.”

Gat in de markt

“Vorig jaar lanceerden we Just Franky, nadat we een gouden kettinkje van mijn moeder hadden gekregen voor ons afstuderen. We wilden het sieraad personaliseren, maar kwamen erachter dat sieraden met een persoonlijke boodschap nog niet bestonden. Just Franky was een gat in de markt. Vanaf het moment dat de website online stond, stroomden de orders binnen. Inmiddels hebben we 43K volgers op Instagram en volgen duizenden mensen onze blog. Tijdens de Fashion Week zijn we niet alleen bezig met de shows, maar ook met onze volgers. Overdag bezochten we concept rooms en lieten ons inspireren door de grote teksten op sieraden van Lanvin. ’s Avonds waren we bij de show, ’s nachts stonden we te dansen op een modefeestje en ’s ochtends zaten we in een koffietent alle foto’s en verhalen te posten.”

Vijftig verkooppunten

FullSizeRender-1
“De show van MAISON the FAUX in Atelier Néerlandais.”

“Zo’n trip naar Parijs is werk, maar voelt ook echt als een uitje. We stellen onszelf elke keer nieuwe doelen om ons te blijven ontwikkelen. Onze doelen met Just Franky waren zo hoog, dat het bijna onrealistisch leek. Maar de les die we leerden, was dat als je ergens 1001% voor gaat, bijna alles haalbaar is. Kijk waar we nu staan: de sieraden liggen in ongeveer vijftig juwelierszaken en we krijgen zelfs orders uit het buitenland. Zo had een een bekende Italiaanse autocoureur een ketting besteld voor zijn vriendin. Na twee dagen Parijs reden we terug naar Amsterdam: ons hoofd vol bruisende, nieuwe ideeën, klaar om uitgewerkt te worden.”

MAAK KANS OP EEN WEEKEND MAASTRICHT!

Is work hard, play hard ook jouw motto? Goed nieuws: je kunt een shopweekend Maastricht winnen, met je vriendinnen in een Renault Twingo! Ga naar renault.nl/viva om kans te maken. Je verblijft in een hotel, krijgt € 500 shoptegoed én hebt het hele weekend de beschikking over een Renault Twingo. Let’s go!