Hoe is het met… VIVA400-winnaressen Mei Ling Tan en Jantien Herfst?

mei ling tan en jantien herfst

VIVA400_LOGO 2015Op 17 november worden de jaarlijkse VIVA400 awards weer uitgereikt! Omdat het wachten ons nu al te veel wordt, blikken we terug op de editie van 2014. Wie waren de winnaressen en vooral: hoe is het nu met ze? Deze keer: Mei Ling Tan en Jantien Herfst, oprichters van House of Einstein. Ze bieden boxen aan met handgeselecteerde outfits voor mannen.

Hoe waren de reacties op het binnenslepen van de VIVA400 award in de categorie mode?

De VIVA400 kwam op het juiste moment; ik was in ieder geval flink toe aan een boost. Je werkt hard terwijl je dealt met de onzekerheid of het financieel haalbaar is. Bovendien wonnen we meerdere keren de 2e prijs en vonden dat natuurlijk altijd heel erg onterecht. Eindelijk hadden we gewonnen. We vonden het vooral cool omdat we de jury professioneel heel hoog hadden zitten. Hun jury-oordeel klonk echt en grondig. De reacties om ons heen waren uiteraard mega-positief, iedereen was trots (vooral op de foto met Beau).

Hoe is het nu met House of Einstein? Is er veel veranderd het afgelopen jaar?

Er is veel veranderd. Toen we de prijs wonnen zaten we echt in de start-up fase. We waren met z’n drieën en vochten voor ons bestaansrecht. Sindsdien zijn we hard gegroeid qua omzet maar ook qua team. Momenteel hebben we sollicitatierondes voor drie nieuwe functies lopen en daarna zal het team alleen maar verder groeien. We zijn dus een stuk zekerder, professioneler, weten precies waar we naartoe willen. Wat overigens niet betekent dat we minder hard werken of minder zelf doen. Als er overhemden gevouwen moeten worden staan we nog steeds doodleuk te vouwen. De grap dat ik oprichter én hoofdvouwer ben wordt dan ook regelmatig gemaakt.

Vorig jaar lieten jullie weten ook te kijken naar de mogelijkheden voor een online shoppingplatform voor vrouwen. Hoe staat het daarmee?

Dat willen we nog steeds heel graag en we weten dat die behoefte er is. Met name voor de vrouw met een professionele functie. Echter zijn wij ook van mening dat focus nu het belangrijkste is. Onze kledingservice voor mannen staat nog niet stevig genoeg op eigen benen om zo’n nieuw avontuur starten. Zodra onze service voor mannen stabiel staat, starten we direct met een test voor vrouwen. Ik hoop zelf dat dit binnen een jaar is, alleen moet ik natuurlijk eigenlijk niet dit soort beloftes maken. Vooral niet in de VIVA…

Ken jij iemand die het verschil maakt binnen haar vakgebied? Of hé, misschien ben je het zelf wel! Nomineer diegene dan voor de VIVA400 awards 2015. De winnares wordt op 17 november tijdens het event bekendgemaakt.

Klik hier om jezelf of iemand anders op te geven voor de VIVA400 awards 2015!