Hoe is het met… VIVA400-winnaressen Fenneke Dam en Astrid Nijssen?

VIVA400_LOGO 2015Op 17 november worden de jaarlijkse VIVA400 awards weer uitgereikt! Omdat het wachten ons nu al te veel wordt, blikken we terug op de editie van 2014. Wie waren de winnaressen en vooral: hoe is het nu met ze? Deze keer: Fenneke Dam en Astrid Nijssen, die vorig jaar een VIVA400-award in de categorie Aanstormend Talent wonnen. Met hun stichting Vivendi willen ze door middel van voorstellingen, documentaires en films een bijdrage leveren aan het leven van kwetsbare groepen in de samenleving.

Vorig jaar wonnen jullie de VIVA400 award in de categorie Aanstormend Talent. Zijn er daardoor dingen veranderd voor Stichting Vivendi?

Het winnen van de prijs is een grote eer en een prettige erkenning voor het harde werk dat we geleverd hebben. De prijs heeft publiciteit opgeleverd, wat bijvoorbeeld hielp in de fondsenwerving. Je hebt net dat extra steuntje in de rug en meer vertrouwen in je idee. Dat straal je uit naar de buitenwereld.

Wat is het meest bijzondere moment dat jullie met de stichting hebben meegemaakt?

Het meest bijzondere om te zien is dat de voorstelling echt aanslaat en het idee werkt zoals we voor ogen hadden. De warme en open reacties van de ouderen, familie en verzorgenden zijn vertederend en hartverwarmend. Dat geeft ons een voldaan gevoel.

Hoe zien jullie de toekomst van Vivendi voor jullie?

Ons doel is de brug te slaan tussen de kwaliteit van de zorg en de kwaliteit van de kunst in zorginstellingen op landelijk niveau. Op dit moment  zijn we ook bezig het concept op Europees niveau te brengen. In Engeland hielden we al een lezing over onze werkzaamheden in Nederland. De positieve reacties gaven weer een extra boost voor nieuwe plannen!

Ken jij iemand die het verschil maakt binnen haar vakgebied? Of hé, misschien ben je het zelf wel! Nomineer diegene dan voor de VIVA400 awards 2015. De winnares wordt op 17 november tijdens het event bekendgemaakt.

Klik hier om jezelf of iemand anders op te geven voor de VIVA400 awards 2015!