Illustrator Sella: “Ik geniet elke dag van mijn werk”

Op 17 november werden ze weer uitgereikt: de VIVA400-awards. Hoofdsponsor Renault ontwikkelde speciaal voor de gelegenheid de Renault Twingo Série Signature VIVA. Elke week wordt die uitgeleend aan een VIVA400-vrouw. Deze keer: illustrator Sella Molenaar.

groninger museum 03
“Song Dong oefende zijn kalligrafie met water op steen om papier en inkt te sparen. Deze installatie verwees daarnaar. Als bezoeker mocht ik ook met water op steen schilderen.”

Of ze nu op straat is, in de club staat of naast de catwalk zit, illustrator Sella Molenaar (26) heeft altijd een stift en papier paraat. Ze tekent onder andere voor luxe modemerken en exposeert vrij werk in conceptstores. “Dat ik de Renault Twingo Série Signature VIVA mocht gebruiken, was een mooi excuus om eindelijk eens naar Groningen te rijden, daar was ik nog nooit geweest. Gelukkig was ik nog net op tijd om de solotentoonstelling van de Chinese kunstenaar Song Dong te bekijken in het Groninger Museum. Ik heb moderne en hedendaagse kunst gestudeerd en ga graag naar musea om inspiratie op te doen. Song Dong maakt, net als ik, gebruik van kalligrafie en de sumi-e techniek. Dat is een vorm van schilderen met inkt afkomstig uit China en Japan, waarbij je met een paar penseelstreken de essentie en energie van je onderwerp probeert te vatten.”

Vrijheid, blijheid

“Ik zeg altijd dat ik per ongeluk illustrator ben geworden. Het was nooit mijn bedoeling om er mijn beroep van te maken. Tijdens mijn studie ging ik in de weekenden op markten en festivals tekenen, daar werd ik door opdrachtgevers benaderd die wilden betalen voor mijn tekeningen. Toen moest ik wel naar de Kamer van Koophandel om mijn bedrijf in te schrijven en werd mijn hobby opeens mijn beroep. Als je iets doet wat je echt leuk vindt, wordt het opgepikt. Daar ben ik van overtuigd. Ik geniet elke dag van mijn werk, van het gevoel dat je je eigen planning kunt maken. Die vrijheid is onbeschrijflijk. Zelfs als ik midden in de nacht zit te tekenen om een deadline te halen.”

Snel schakelen

IMG_8822
“Met mijn naaktserie op weg naar conceptstore Koekwaus in Den Bosch.”

“Mijn atelier zit midden in de stad en ik woon ook in Amsterdam, daarom heb ik geen auto nodig. Maar na een dag in de Renault Twingo Série Signature VIVA weet ik dat dit de perfecte stadsauto is. Compact en met een korte draaicirkel, wat in de smalle straten van Amsterdam ontzettend handig is. En hij schakelt lekker. Vroeger liet ik nog weleens een auto afslaan, maar dat is me met de Twingo nog niet overkomen. Ik voel me zeker in deze auto, daarom ben ik er deze week ook mee naar Den Bosch gereden om mijn serie naakten naar een conceptstore te brengen. In dit werk heb ik mijn klassieke opleiding modeltekenen met de sumi-e stijl gecombineerd. Het zijn lichamen met minimale lijnen. In de conceptstore hangen nu vier ingelijste werken. Morgen ga ik op persreis naar Düsseldorf voor het blog Stijlmeisje. Terwijl ik daar ben, maak ik een geïllustreerd dagboek van verschillende exposities. Het voelt voor mij echt niet alleen als werk, het is ook een
heerlijke inspiratietrip.”

Maak kans op een weekend Maastricht

Is work hard, play hard ook jouw motto? Goed nieuws: je kunt een shopweekend Maastricht winnen, met je vriendinnen in een Renault Twingo! Ga naar renault.nl/viva om kans te maken. Je verblijft in een hotel, krijgt €500 shoptegoed én hebt het hele weekend de beschikking over een Renault Twingo. Let’s go!