Josine Castelein: ‘Door voor je innerlijke zelf te zorgen, houd je het langer vol’

josine castelein

Josine Castelein (28) lanceerde in 2013 de succesvolle T-shirtlijn Yunit en bedacht met haar vriend Joeri tassen- en accessoirelijn Yaco. Ze verkoopt van de Benelux tot in Australië. Vorig jaar was ze genomineerd voor de VIVA400-award in de categorie Mode._DSC0008

“Als kledinginkoper voor grote modehuizen stuurde ik producties aan en zorgde ik ervoor dat kleding op tijd in de winkels lag. In de textielindustrie had ik een mooi netwerk van leveranciers opgebouwd, maar ik werkte zo hard dat ik keer op keer over mijn eigen grenzen ging. Ik deed een stap terug, nam ontslag en adviseerde daarna ondernemers in het opzetten van hun eigen kledinglijn. Ondertussen signaleerde ik een trend van unisekskleding; de boyfriend jeans en Scandinavische look, minimalistisch en clean. Terwijl ik druk bezig was andere ontwerpers op gang te helpen, dacht ik: dit idee wil ik zelf uitwerken. Zo ben ik met Yunit gestart. De kracht van de shirts zit ‘m in de eenvoud. Maar mijn creativiteit reikte verder dan alleen shirts, vandaar dat ik met mijn vriend Joeri tassenen accessoirelabel Yaco ben begonnen.”

Pakkettenfabriek

Testritje Joeri
“Joeri en route in ‘onze’ Twingo.”

‘Dat we deze week de Renault Twingo Série Signature VIVA te leen hebben, is dus superhandig, want zo konden we allebei heen en weer crossen tussen de nieuwe opslagruimtes en ons kantoor. En ik kon persoonlijk pakketten afleveren bij nieuwe klanten.’ Omdat we zo explosief groeien, komen we er zelf niet meer aan toe om ze in te pakken en te verzenden. Daarom hebben we de PakkettenFabriek opgezet, waarin we naast onze eigen pakketten ook verzendingen en opslag doen voor andere ondernemers.”

Work hard, rest hard

“Door al die verschillende ondernemingen is mijn leven hectisch. Ik werk dan ook weer op m’n oude niveau: keihard. Maar het voelt nu anders, ik kan mijn eigen tijd indelen. En stoffen zoeken en kleding ontwerpen is zo tof om te doen, dat voelt amper als werk. Om dit tempo vol te houden, leef ik volgens mijn eigen motto: work hard, play hard, rest hard. Rust houden is een van de sleutels tot succes, dat geeft me voldoende energie om door te kunnen. Al staan er honderd e-mails in m’n inbox, toch maak ik tijd om te lunchen met een vriendin. Daarna kan ik met een fris hoofd verder met die mails. De binnenkant is belangrijk. Dat geldt net zo goed voor mijn tassen en mezelf als voor deze Twingo. Er is aandacht besteed aan het interieur, met z’n mooie blauwpaarse kleur op het dashboard en de stoelen en paarse biezen die matchen met de rest. Ik zorg ook goed voor mijn innerlijke zelf. Door dat te doen, hou je het langer vol. Daar ben ik van overtuigd.”

Laden_lossen2
“Een levering afgeven bij een nieuwe klant.”

MAAK KANS OP EEN SHOPWEEKEND MAASTRICHT

Is work hard, play hard ook jouw motto? Goed nieuws: je kunt een shopweekend Maastricht winnen, met je vriendinnen in een Renault Twingo! Ga naar renault.nl/viva om kans te maken. Je verblijft in een hotel, krijgt
€ 500 shoptegoed én hebt het hele weekend de beschikking over een Renault Twingo. Let’s go!