Lieke en Thalita van The Next Closet: “Verkoop je merkkleding en shop in andermans garderobe”

Op 17 november werden ze weer uitgereikt: de VIVA400-awards. Hoofdsponsor Renault ontwikkelde speciaal voor de gelegenheid de Renault Twingo Série Signature VIVA. Elke week wordt die uitgeleend aan een VIVA400-vrouw. Deze keer is de beurt aan Lieke Pijpers en Thalitha van Ogtrop van The Next Closet.

Lieke Pijpers (31) en Thalita van Ogtrop (31) bedachten The Next Closet, een online marktplaats voor tweedehands designerkleding. Ze willen vrouwen inspireren om te investeren in kwaliteit en mooie kleding te hergebruiken. Het gaat zo goed dat ze aan het uitbreiden zijn in België en Duitsland.

De Twingo voor kantoor met Juup en Lieke
‘Er passen verbazingwekkend veel dozen met Prada, Chanel en Louis Vuitton in de achterbak’

Lieke: “De eerste rit met de Twingo Série Signature VIVA is naar Brasschaat, een plaats net over de grens in België met veel groen en prachtige huizen. Hier wonen enkele van onze premium verkopers: vrouwen die veel mooie designerkleding hebben en hun garderobe willen recyclen. Dat is wat we doen met The Next Closet. De textielketen is de tweede meest vervuilende keten in de wereld. Thalita en ik wilden een blijvende impact creëren en bedachten daarom in 2013 dit online platform om kleding een tweede leven te geven. We stimuleren vrouwen hun merkkleding te verkopen of in andermans garderobe te shoppen. Een mooie Chanel-tas is inderdaad duur, maar je kunt ’m jaren gebruiken en daarna verkopen om er weer geld mee te verdienen. Als je investeert in kwaliteit hoef je een product, of het nu een tas of een auto is, minder snel te vervangen. En dat is op de lange termijn beter voor het milieu.”

Gucci’s tweede leven

“In Brasschaat en Tilburg halen we deze week met de Twingo de designkleding op die de vrouwen willen verkopen en we brengen de kleding die niet verkocht is terug. Er passen verbazingwekkend veel dozen en tassen met Prada, Chanel en Louis Vuitton in de achterbak en volgeladen rijden we terug naar Amsterdam. Daar fotograferen we alle items die we vervolgens op de site zetten. Onze verkopers zitten door het hele land. Het was dus ontzettend handig dat we deze week een auto hadden om als extra service een aantal van onze premium klanten te bezoeken. Naast deze service hebben we ook een Do-It-Yourself (DIY) Service, voor de meer internet savvy fashionista’s die gewend zijn items online te kopen en verkopen. Toen we begonnen, hadden we geen idee wat ons precies te wachten stond, maar ik heb geleerd dat je de hobbels die je tegenkomt met ondernemen, gaandeweg vanzelf oplost.”

Parkeren aan de gracht

The Next Closet schoenen
“We zijn een online platform, maar een paar keer per jaar organiseren we een megasale bij ons op kantoor. De volgende is op 9 en 10 december.”

“Ons kantoor zit in het voormalige Prinsengrachtziekenhuis, een prachtig negentiende-eeuws pand aan de gracht. De pakketten voor de nieuwe kopers gaan dagelijks op de post. Meestal doen we dat met onze bakfiets, maar met de Twingo Série Signature VIVA is het nu wel heel makkelijk pakketten vervoeren. Ook was het handsfree bellen een uitkomst, dat kunnen we niet in onze eigen auto. Het was druk in de Amsterdamse binnenstad, maar konden zo toch afspraken bevestigen terwijl we vaststonden in het verkeer.”

MAAK KANS OP EEN WEEKEND MAASTRICHT

Is work hard, play hard ook jouw motto? Goed nieuws: je kunt een shopweekend Maastricht winnen, met je vriendinnen in een Renault Twingo! Ga naar renault.nl/viva om kans te maken. Je verblijft in een hotel, krijgt
€ 500 shoptegoed én hebt het hele weekend de beschikking over een Renault Twingo. Let’s go!