Marleen Basart: ‘Soms moet je een rigoureuze keuze maken om je dromen te realiseren’

Op 17 november worden ze weer uitgereikt: de VIVA400-awards. Hoofdsponsor Renault ontwikkelde speciaal voor de gelegenheid de Renault Twingo Série Signature VIVA. Elke week wordt die uitgeleend aan VIVA400-vrouw. Deze keer aan Marleen Basart van FoodWeLove.

Foto Marleen BasartFoodondernemer Marleen Basart (31) richtte in 2012 FoodWeLove op, een maandelijkse foodbox met de lekkerste delicatessen met een goed verhaal erachter en vanaf november een online giftshop voor unieke foodcadeaus. In 2014 kwam daar BitesWeLove bij: een doosje met vier verrassende tussendoortjes op basis van noten, zaden, superfoods of chocolade dat abonnees wekelijks met de post krijgen thuisbezorgd.

“Al jaren liep ik rond met een idee voor een eigen bedrijf waarin de waarde van goed eten centraal staat. Maar ik had een leuke baan en een fantastische tijd op het hoofdkantoor van Albert Heijn. Toch dacht ik op een dag: als ik het nu niet doe, doe ik het nooit meer. Daarom nam ik na vijf jaar ontslag. Soms is het nodig een rigoureuze keuze te maken om je dromen te realiseren. Ik heb er nooit spijt van gehad en kan het iedereen aanraden. Binnen een maand was de website van FoodWeLove online en na drie maanden verkocht ik de eerste foodboxen. FoodWeLove groeide hard en anderhalf jaar later startte ik BitesWeLove; je krijgt als abonnee elke week een box thuisgestuurd met vier tussendoortjes. We hebben meer dan vijftig verschillende bites en je kunt zelf aangeven welke je wilt ontvangen.”

Noten proeven

BWL en FWL team 2
“Supertrots ben ik op mijn team!”

“Deze week reden we met ons team in de Twingo Série Signature VIVA naar Den Haag, waar de zakjes met Bites worden gemaakt. Hier worden de noten gemengd met chocolade en gedroogd fruit, en via een grote trechter worden de zakjes gevuld. We hebben ook een proeflokaal waar we nieuwe combinaties samenstellen en proeven. De Twingo is een handige auto in een drukke stad; hij heeft een korte draaicirkel, wat fijn is in die smalle straten. Daarom besloot ik ook om later in de week met de auto naar een sportschool in Amsterdam te gaan om de Bites daar te verkopen. En om op en neer naar Friesland te rijden (handig, dat ingebouwde navigatiesysteem!), waar ik een zakelijke afspraak had voor onze FoodWeLove-kerstpakketten.”

Achterbak renault vol met groenten voor VTE
“Ik kan al mijn kratten met groenten kwijt in de Twingo. Handig!”

Ambachtelijk eten

“Mijn hele leven draait om goed eten. ’s Avonds uit eten gaan is ontspanning, maar ook netwerken. Mijn vriend is chef-kok, hij werkt in een restaurant op Vuurtoreneiland, een eiland vlak bij Amsterdam dat alleen in de zomer open is. We hadden een seizoensafscheidsdiner op het eiland en samen reden we langs drie restaurants om bij de chefs hun producten op te halen. Ik gooide de achterbank plat en we zetten de kratten met groenten – de hele mise en place van het diner – achterin. Het is verbazingwekkend hoeveel laadruimte deze Twingo heeft! Met de wagen volgeladen reden we naar de boot die richting het eiland gaat. We hebben heerlijk gegeten. Voor mij is dit de perfecte combinatie tussen werk en ontspanning.”

MAAK KANS OP EEN SHOPWEEKEND MAASTRICHT

Is work hard, play hard ook jouw motto? Goed nieuws: je kunt een shopweekend Maastricht winnen, met je vriendinnen in een Renault Twingo! Ga naar renault.nl/viva om kans te maken. Je verblijft in een hotel, krijgt € 500 shoptegoed én hebt het hele weekend de beschikking over een Renault Twingo. Let’s go!