Mei Ling Tan: ‘Mijn planning is eigenlijk altijd te krap’

MeiLingportretfoto

Mei Ling Tan (29) is samen met Jantien Herfst (31) oprichter en eigenaar van House of Einstein, een start-up die boxen met handgeselecteerde outfits voor mannen aanbiedt. Vorig jaar wonnen ze de VIVA400-award in de categorie Mode.

“Drie jaar geleden werkten Jantien en ik allebei nog in loondienst. We wilden het liefst een eigen onderneming starten, dus ’s avonds schreven we businessplannen aan de keukentafel. Het perfecte idee zat er niet bij. Totdat we House of Einstein bedachten. In plaats van ellenlang vooronderzoek zijn we meteen gestart met een pilot met dertig mannen. Op basis daarvan besloten we om onze service, online personal shopping voor mannen, uit te rollen. Inmiddels runnen we een bedrijf met zes en binnenkort acht medewerkers.

Op en neer scheuren

9) geboren- Filippa Mae
Filippa Mae is geboren!

Ons kantoor is in Leiden en ik woon in Amsterdam, dus ik pendel elke dag op en neer. Ik had dinsdagochtend net de speciale Twingo Série Signature VIVA opgehaald toen ik een appje kreeg: mijn zus was bevallen van haar dochter, Filippa Mae. Mijn eerste nichtje is geboren! Ondanks mijn overvolle agenda wilde ik haar eerste momenten niet missen, dus ben ik als een gek naar mijn zus in Amsterdam gecrost. Heel lang kon ik niet blijven, want elke dinsdag heb ik een lunchrubriek op BNR Nieuwsradio, waarin ik de trends van die week voor de zakelijke man bespreek. Ik werk met kleding en weet dat een eerste indruk belangrijk is. Wat je draagt, moet aansluiten bij wat je zelf mooi vindt en waar je je lekker in voelt. Dat geldt trouwens ook voor een auto. Authenticiteit is veel leuker dan dertien in-een-dozijn-design, daarom vind ik de Renault Twingo Série Signature VIVA met matching velgen ook zo cool. Mijn planning is eigenlijk altijd te krap, waardoor ik de hele tijd van afspraak naar afspraak aan het scheuren ben. Zo reed ik woensdagavond meteen vanuit kantoor naar de LOEY Awards, de prijzen voor de beste ondernemers in de online-industrie. We waren genomineerd als startende ondernemer. We hebben niet gewonnen, maar wel een leuke avond gehad.

op kantoor, boxen versturen
Box op de post!

Vrijdagmiddag-bucket

Een onderneming kost tijd, geld en energie. Om dit werkritme vol te houden, probeer ik doordeweeks zo min mogelijk ’s avonds af te spreken. Dan ben ik gewoon te moe om gezellig te doen. Maar omdat ik wel van een borrel of een feestje hou, plan ik mijn sociale activiteiten op vrijdag en in het weekend. En dat begint soms ’s middags al: afgelopen vrijdag reden we met onze medewerkers eerst langs de KFC aan de A4 voor een bucket hot chicken wings, en daarna door naar Amsterdam voor een borrel.”

MAAK KANS OP EEN SHOPWEEKEND MAASTRICHT
Is work hard, play hard ook jouw motto? Goed nieuws: je kunt een shopweekend Maastricht winnen, met je vriendinnen in een Renault Twingo! Ga naar renault.nl/viva om kans te maken. Je verblijft in een hotel, krijgt € 500 shoptegoed én hebt het hele weekend de beschikking over een Renault Twingo. Let’s go!