Monique van Loon: ‘Durf te doen!’

monique van loon

Eigenlijk heeft het laten slagen van een succesvol idee maar één ingrediënt. Je moet het gewoon DOEN, volgens Monique van Loon, hoofdredacteur Culy.nl:

Geld

“Ik zie veel mensen die een jaar lang werken aan een ondernemingsplan. In dat jaar van wikken en wegen en herschrijven hadden ze al een hele onderneming kunnen opzetten én kunnen testen of het een goed idee was. Ik heb in mijn leven nog nooit zo’n plan geschreven en ik beken; ik heb het ook nooit gemist. Want voor wie maak je het? Het belandt binnen no time in een la. Waarom zou je gaan schatten hoeveel geld je kunt verdienen in Q3? Het loopt toch altijd anders dan je in eerste instantie in gedachten hebt.”

Tip

“Begin gewoon. Durf te doen. Zo ben ik ook begonnen met Culy.nl. Ik raakte via Twitter in gesprek met Slaven Mandic, een van de oprichters van online uitgever Wayne Parker Kent. We planden een koffieafspraak, want ik was ook wel nieuwsgierig naar de nieuwe plannen. Zij wilden iets met culi, dus ik dacht; da’s toevallig: ik ook! Ik heb na het gesprek meteen een mail gestuurd met ideeën. Binnen een week had ik een volgende afspraak staan met een andere partner. Kijk, zo gaat het. Niet te lang nadenken, maar meteen concrete plannen smeden. Ik zei nog: ‘Wanneer willen jullie live? Ergens volgend jaar?’ Waarop ik te horen kreeg: ‘Volgend jaar! Nee, volgende maand! Door meteen snel een datum te prikken houd je ook je enthousiasme vast.”

Beeld: Joris Bruring

Kun je wel wat inspiratie gebruiken om het beste uit jezelf en je werk te halen? Op Facebook.com/VIVAwerk geven acht succesvolle businessbabes je dagelijks een portie inspiratie, de beste tips en trics, do’s en don’ts op werkgebied om je te helpen in jouw weg naar succes.