Monique van Loon’s vrijmibo-tip

monique van loon

monique van loonEigenlijk wil Monique van Loon, hoofdredacteur Culy.nl, na een harde werkweek meteen naar huis. Naar haar vriend. Maar áls ze zich laat overhalen voor een perfecte vrijmibo, dan gaat ze naar &Samhoud. Want: dichtbij Amsterdam CS, goede cocktails (‘Mojito met gecrushte aardbeien!’), streetfood en rond negen uur pompen ze de muziek omhoog. Monique geeft tips voor een geslaagde (netwerk)borrel.

Stel vragen

“Kijk of je kunt checken wie er aanwezig is, en zoek alvast wat informatie op over hen. Kom niet te laat, en niet te vroeg. Ik probeer er altijd 5 tot 10 minuten na aanvang te zijn. RSVP als je komt en laat het ook weten als je niet kunt komen, da’s wel zo netjes naar de host toe. En de aller-aller-aller-belangrijkste tip: stel vragen aan anderen. Ik merk vaak dat veel mensen geen vragen meer stellen, iedereen praat over zichzelf. Heel irritant. Dus wees oprecht geïnteresseerd en stel vragen als: waar ben jij nu zoal mee bezig, en hoe voelt dat?” Wat wil iemand kwijt? Als iemand een gepassioneerd verhaal begint, onderbreek hen dan niet met een saai verhaal over jezelf of een totaal andere vraag. Nee, vraag juist door naar hun passie.”

Be yourself

“Op mijn werk draag ik vaak een jasje en hakken liggen in de kast, zodat ik mijn werkoutfit op welk moment dan ook net wat netter kan maken. Mijn belangrijkste advies: be yourself. Niets zo irritant als een superstrakke broek waarin je de hele tijd je buik in moet houden. ”

Eet elegant

“Eet, anders val je om. Maar pak dingen die je elegant kunt eten; een loempiaatje is handiger dan een bloedhete bitterbal. En drink nooit teveel: ik houd het altijd bij spa blauw, of één cocktail of glas champagne. Als mensen doorhebben dat je er voor de gratis drank bent, word je nooit meer uitgenodigd.”

Zorg dat mensen jóu onthouden

“Wees netjes, maar wel ‘bubbly’. Kortom: wees humoristisch zonder een clown te zijn, wees spannend zonder vulgair te zijn, en zorg dat mensen je onthouden. Niet omdat je van het trapje struikelde, maar wel omdat je een goede tip aan iemand gaf of je aardig een drankje voor iemand haalde.”

Succes!
Monique

PS. ken je de VIVAwerk-pagina al?
Heb jij tips? Of kun je meer inspiratie gebruiken om het beste uit jezelf en je werk te halen? Op VIVAwerk geven acht Hollandse succesvrouwen je dagelijks een portie inspiratie, de beste tips en tricks, do’s en don’ts op werkgebied om je te helpen in jouw weg naar succes.

Beeldcredit: JORIS BRURING