Reisblogger Laura Coolen: ‘Mijn levensdoel is leven, en dat is wat ik doe’

laura coolen

Laura Coolen (28) reist van Brugge tot Jordanië, van Jamaica tot Nepal en laat zo’n 100.000 unieke bezoekers per maand meegenieten via haar reisblog whatabouther.nl. In 2015 richtte ze een communicatiebureau op, waarmee ze voor reisorganisaties werkt als Booking.com, Noosa, TravelBird en Nomad. Laura is letterlijk én figuurlijk altijd on the move.

Door Katy Boer | Foto Maaike van Haaster

Ingevlochten

“Mijn werk, hobby’s en privéleven draaien als een soort vlecht in elkaar. Bij ieder werk, of je nu ondernemer bent of niet, horen minder leuke dingen. Als ik daarmee bezig ben, voelt het wel echt als werk. Maar op reis voel ik me vooral heel gelukkig, en dat geldt ook voor de mooie verhalen die ik wil schrijven.”

In m’n element

“Het is soms lastig dat ik veel van huis ben, maar van reizen word ik juist een leuker mens en een betere vriendin. Ik ben compleet in mijn element op dit moment en mijn vriendinnen en familie genieten net zo hard met me mee. Ze kennen me door en door en daarmee ook mijn diepe dalen, en gunnen het me daarom des te meer. Ik mis regelmatig verjaardagen en feestjes, maar zie mijn vrienden en familie toch regelmatig. Het maakt de momenten samen des te mooier en kostbaarder!”

Van dag tot dag

“Misschien run ik over tien jaar nog steeds mijn twee bedrijven, misschien run ik een compleet ander bedrijf, misschien zit ik thuis boeken te schrijven met twee kleine reizigers in de dop om me heen, misschien ben ik op wereldreis, misschien help ik dieren in nood en misschien heb ik wel een boomhut in Afrika. Ik leef gewoon van dag tot dag en probeer te genieten van alles wat ik doe, zie, hoor, voel en ruik. Mijn levensdoel is leven, en dat is wat ik doe.”

Meer lezen over Laura? Je vindt haar deze week in VIVA in de rubriek ‘Workzone’. Het blad ligt vanaf woensdag in de winkel of kun je hier online bestellen. Je kunt het artikel ook lezen via Blendle