Relax! 3 tips om (dit weekend) te ontspannen

Heb je een drukke werkweek achter de rug en ben je van plan dit weekend nonstop te gaan relaxen? Onthoud dan deze ultieme ontspantips van onze VIVA400-ambassadeur Evelyn van Hasselt. Chillmodus gegarandeerd.

1) Akasha Spa
“Ik ben een groot fan van spa’s en een absolute massage-junkie. Vroeger ging ik om budgettechnische redenen vooral naar Chinese massagesalons waar je voor een goede massage prima terecht kunt. Voor mij is de ‘wellness beleving’ in de loop der jaren echter steeds zwaarder gaan wegen. Ik ontspan pas echt bij prettig dimlicht, zachte muziek en etherische oliën. En dat vind ik allemaal bij Akasha Spa, gelegen onder het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Goedkoop zijn de massages er niet, maar ik weet het voor mezelf altijd te verantwoorden omdat je – als je tussen maandag en vrijdag een behandeling van minimaal 60 minuten boekt – je de hele dag gebruik mag maken van wellness faciliteiten als het zwembad, de sauna en hammam. Mét schaaltjes walnoten, gedroogde abrikozen en mango binnen handbereik.”

2) Wandelen in het Vondelpark
“Ik ben een stadmens pur sang, maar snak soms naar groen en het geluid van ruisende bladeren. Op die momenten ga ik wandelen in het Vondelpark. Soms alleen, vaak met een vriend of vriendin. Het bijzondere aan samen wandelen vind ik dat je vaak veel vrijer spreekt over wat er in je omgaat dan wanneer je recht tegenover elkaar zit. De meest bijzondere en oprechte gesprekken die ik in mijn leven heb gevoerd vonden dan ook vaak plaats in het Vondelpark.”

3) Buiten de deur ontbijten
“Mijn vriend Sebastiaan en ik hebben beiden een drukke baan. In het weekend maken we dan ook bewust tijd voor elkaar. Buiten de deur ontbijten is vaste prik. Ik geniet enorm van goede koffie (Bocca koffie is the best!) en Sebastiaan verheugt zich al de hele week op chocoladebroodjes, wentelteefjes of een ontbijtje bij de Yoghurt Barn.”

PS: MEER TIPS?
Kijk dan op VIVAwerk. Het platform waar acht Hollandse succesvrouwen je dagelijks een portie inspiratie, de beste tips en tricks en do’s en don’ts op werkgebied geven om je te helpen in jouw weg naar succes.

Beeldcredit: HANNA LIPOWSKY