VIVA400 2015: dit zijn de winnaressen!

viva400 winnaressen

De 36.000 stemmen zijn geteld, de jury heeft zich over de finalisten gebogen en dus was het hoogste tijd om de winnaressen van de felbegeerde VIVA400-awards bekend te maken! De genomineerde en inspirerende vrouwen kwamen dinsdagavond bij elkaar in Het Zonnehuis in Amsterdam, waar presentator Barry Atsma de winnaressen in het zonnetje zette en alle vrouwen een heel bijzondere avond bezorgde. We kijken terug op een fantastische en waardevolle editie!

Vanaf 18.30 uur stroomden de genodigden binnen. Met zoveel hardwerkende en gepassioneerde vrouwen in een ruimte werd het al gauw een gezellige bedoening en het netwerken draaide op volle toeren! Om 19.00 uur was alle aandacht echter even voor Barry, die samen met VIVA’s Kirsten de avond officieel opende.

Tussen het borrelen, eten en netwerken door was om 20.30 uur het moment aangebroken voor de bekendmaking van de eerste winnaressen. Aan juryleden Daphne Koster en Pom Zwart de eer om dit te doen in de categorieën Krachtpatser en Knappe Koppen. De winnaressen werden bekendgemaakt door een op maat gemaakt lied van de dames van Fiere Vrouwen. De dames in de andere twee categorieën worden nog even in spanning gehouden, maar na een uur zijn ook zij aan de beurt. Zarayda Groenhart en Mireille Geijssen reiken de felbegeerde awards uit aan de winnaressen in de categorieën Creatieven en Wereldverbeteraars.

Hierbij presenteren we jullie: de winnaressen van de VIVA400! 

Categorie Knappe Koppen

Stefania Tuinder maakt zich als plastisch chirurg hard voor belangrijk onderzoek en een revolutionaire ontdekking: dat vrouwen na een borstreconstructie gevoel terugkrijgen in hun borst. Daarnaast houdt ze zich bezig met het uitvoeren van innovatieve borstreconstructies met lichaamseigen weefsel.

Categorie Creatieven

Operaregisseur Lotte de Beer maakt opera toegankelijk voor iedereen en doet dat op een leuke, kleinschalige en openhartige manier: cultuurvernieuwing bij uitstek! Haar werk reikt ver buiten onze landsgrenzen en heeft internationaal impact.

Categorie Krachtpatsers

Ingenieur Nancy Klomp ziet zo veel meer mogelijkheden in een watersnijmachine dan alleen technische producten. En waar de rest van de technische wereld zich afvraagt waar die vrouwen zijn, weet zij zich te binden aan haar bedrijf.

Categorie Wereldverbeteraars

Verbindend, vernieuwend en een echte visionair: dat is universitair docent Li An Phoa. Het onderwijs is een moeilijke branche om veranderingen door te voeren, maar wat zij met Spring College doet is een verfrissende manier van hervormen.

Na het uitreiken van de felbegeerde prijzen werden er volop felicitaties uitgedeeld. Alle vrouwen vertrokken met een goedgevulde VIVA400-goodiebag in hun hand. Wat een fijne avond om met z’n allen op terug te kijken.

Bekijk de video hier:

Volgend jaar organiseren we weer zo’n mooi event. Wil je op de hoogte blijven rondom VIVA400? Like dan de VIVAWerk Facebookpagina.

Meer VIVA400? De foto’s van de VIVA400 kun je hier bekijken! Volg VIVA op Instagram en volg ons op Twitter. Meer VIVA400-berichten lees je op de VIVA400-pagina op VIVA.nl.

Beeld: Bart Jansen