Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Annelous Lammerts

annelous lammerts

katy kopfoto 2Kitesurfer Annelous Lammerts (22) is Nederlands en Europees freestyle kampioen en tweede van de wereld in de discipline slalom. Deze week vertelt ze in VIVA alles over haar sport. Is kiten haar leven, of is er meer? 

Tekst: Katy Boer | Beeld: Brunotti

Kwaliteitstijd

“Het is best moeilijk dat ik zo veel onderweg ben. Ik mis kerst bijvoorbeeld altijd, omdat ik dan wintertraining heb. Als ik thuis ben, is dat vaak voor een weekje en dan ga ik weer. Maar als ik er ben, doe ik zo veel mogelijk leuke dingen met vrienden en familie. De tijd die we samen doorbrengen is misschien niet lang, maar wel betekenisvol. We luisteren echt naar elkaar.”

Hoe laat is het?

“Het is tegenwoordig heel makkelijk om in contact te blijven; mijn familie en beste vrienden spreek ik dagelijks. Vanuit de Filipijnen waar ik nu ben, is dat soms wat onhandig. Maar als ik ergens ben met minder tijdsverschil, spreken we elkaar veel.”

Plankgas

“De dagen die ik doorbreng in de sportschool zie ik als hard werken. Door dat te doen, kan ik meer genieten van wat ik echt leuk vind: mijn sport. Zodra ik op het water sta, is het werk voorbij. Dan is het voor mij play hard.” 

Natte droom

“Tegenwoordig kan ik leven van sponsoring en het prijzengeld. Maar toen kiten vooral geld kostte, deed ik er net zo veel moeite voor als nu. Ik word er niet rijk van, al heb ik aan het eind van het jaar wel iets om op mijn spaarrekening te zetten. Hele dagen op het water, er is niets wat ik liever doe. Dat ik dat nu bijna dagelijks kan en m’n sport me de wereld over brengt, is een droom die uitkomt.”

Meer lezen over Annelous? Check de rubriek ‘Workzone’ in VIVA 20, die vanaf woensdag in de winkel ligt. Online bestellen kan ook: klik hier.