Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Chantal Musquetier

chantal musquetier

Deze week vertelt Chantal Musquetier (40) in VIVA in de rubriek ‘Workzone’ over haar werk. Ze organiseerde met Alda Events onder andere ‘The Flying Dutch’. Nu helpt ze met haar eigen bedrijf C.inc creatieven zoals fotografen, schrijvers en artiesten om zichzelf te positioneren of mee te gaan met een bepaalde groei. Op VIVA.nl vertelt ze hoe ze haar drukke bestaan volhoudt.

Tekst Katy Boer | Beeld Maaike van Haaster

Lachbuien en drankjes

“Momenteel werk ik een maand vanuit Ibiza, dat is echt het voordeel van zelfstandig zijn. Ik pak mijn laptop en mijn belangrijkste documenten en ga ergens anders heen om mijn plannen uit te werken. Ik heb nu twee vriendinnen op bezoek die ook voor zichzelf begonnen zijn: drie dagen brainstormen over mogelijkheden, samenwerkingen, positionering. Het gaat 24/7 door, maar wel met de nodige lachbuien en drankjes.”

Hogere output

“Tijdens mijn eerdere baan bij Disney had ik er moeite mee de balans te vinden. Bij Alda Events waren er periodes dat ik elk weekend aan het werk was vanwege evenementen, maar leerde ik wel beter die balans te hebben. Ook al werk ik net zo hard, de output is hoger dan de energie die het me kost. Daar helpt m’n sportritme me ook bij.”

Betere versie

“Ik sport drie dagen per week met een personal trainer. Ik vind het belangrijk die balans goed te hebben. Om hard te werken en te functioneren, heeft je lichaam gezonde input nodig. Eén keer per jaar ga ik naar een yoga retraite en doe ik vijf uur lang yoga per dag. Ik eet koolhydraatarm en mediteer. Elk jaar wanneer ik daar vandaan kom, voel ik me een betere versie van mezelf. Mezelf opnieuw opladen, dat heb ik echt nodig.”

Voorbereid op pad

“Als ik aan het werk ben, ben ik verantwoordelijk voor heel veel mensen, dus drink ik sowieso niet. Qua eten probeer ik me altijd goed voor te bereiden met gezonde maaltijden. Als je hard werkt en moe bent, heb je snel de neiging slecht te eten omdat je energie nodig hebt. Dus gaan er sapjes en rauwkost mee, om die momenten voor te zijn.”

Meer lezen over Chantal? Check de rubriek ‘Workzone’ in VIVA 23, die vanaf woensdag in de winkel ligt. Online bestellen kan ook: klik hier. Of lees het artikel via Blendle.