Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Clarine Corstens

clarine corstens

katy kopfoto 2Gezondheidszorgpsycholoog Clarine Corstens (38) werkt als behandelverantwoordelijke in de jeugdpsychiatrie voor dwang-, angst- en ticstoornissen. Vorig jaar was ze naast Jan Kooijman te zien in het programma ‘Levenslang met dwang’. Je zou denken dat de problemen van patiënten door haar hoofd blijven spoken, maar Clarine heeft daar gelukkig niet veel last van.

Door: Katy Boer Foto: Maaike van Haaster

Goeie collega’s

“Wat ik mee naar huis neem, zijn eerder samenwerkingen of wanneer er iets met een collega gebeurt, dan de problemen van patiënten. Je leert daarmee omgaan. Dat is iets waar je als psycholoog grip op hebt, omdat je hulp kunt bieden. En natuurlijk helpt het wanneer je goeie collega’s in de buurt heb, bij wie je je hart kunt luchten. Als je dat niet hebt, kan ik me voorstellen dat je het niet redt, maar op mijn werkplek is dat gelukkig heel prettig.”

Kop op zee

“Wat ik het liefst doe als ik niet werk? Zeilen! Dat is echt mijn ding. Winter of zomer: dat maakt me niets uit. In januari heb ik nog een lang weekend gezeild. Ik ontspan er enorm van. Ik vind het heerlijk zodra ik met mijn kop op zee zit.”

Leven in mijn lijf

“Ik heb drie kinderen en moet alles redelijk strak plannen. Het helpt dat mijn man me aanmoedigt om mijn ambities te verwezenlijken. En het is ook belangrijk om je sociale netwerk goed te onderhouden. Hoe drukker ik ben en hoe meer ik doe, hoe meer ik het leven in m’n lijf voel.”

Meer over Clarine lees je in VIVA 19 in de rubriek ‘Workzone’. Het blad ligt nu in de winkels of kun je hier online bestellen. Je kunt het artikel ook lezen via Blendle