Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Dédé Yebovi

katy kopfoto 2Deze week vertelt Dédé Yebovi (36) in VIVA hoe ze met haar onlineshop My Touch Of Africa Afrikaanse stoffen op de Europese markt brengt. Haar kledinglijn ontwerpt ze in Amsterdam, en laat ze in Togo en Ghana produceren. Vorig jaar werd ze genomineerd voor de VIVA400-award in de categorie Wereldverbeteraars. 

Door: Katy Boer | Foto: Maaike van Haaster

The one and only

“Ik ben als enige werkzaam in het bedrijf. Ik ben het creatieve brein, de administratief medewerker, social media-manager, enzovoort. Elke dag, op ongeacht welk moment, ben ik aan het werk. Mijn gedachten zijn continu bij mijn ontwerpen. Het meest ongezonde wat ik doe? Niet genoeg tijd voor mezelf nemen.” 

Broodnodige ontlading

“Het is moeilijk om m’n werk los te laten. Maar als dat af en toe lukt, neem ik thuis even tijd om bij te komen met mijn meiden en mijn man. Ik hou van koken en vind het leuk om vrienden uit te nodigen om te komen eten. Dat soort momenten heb ik nodig om niet door te draaien en te kunnen ontladen.”   

Feestbeest

“Ik was altijd van het feesten. Maar sinds ik twee dochters heb – ze zijn nog jong – breng ik liever tijd met hen door. Regelmatige vrijdagmiddagborrels zijn incidentele vrijmibo’s geworden. Echt ontspannen doe ik met familie, in de bossen en bij het water. Met geweldig, zelfgemaakt eten erbij en goede rode wijn.”

Meer weten over Dédé? Je vindt haar in de rubriek ‘Workzone’ in VIVA 13, die vanaf woensdag in de winkel ligt. Online bestellen kan ook: klik hier. Of lees het artikel via Blendle.