Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Janneke Niessen

janneke niessen

katy kopfoto 2Janneke Niessen (38) bedacht het boek ‘Project Prep’ om jonge meisjes de toekomstmogelijkheden te laten zien van wiskunde, technische vakken en ondernemen. Maar af en toe ontspannen, hoort er natuurlijk ook bij. Hoe combineert deze VIVA400-vrouw business met pleasure?

Door: Katy Boer

Beer o’clock

“Mijn mobiel staat altijd aan, ik houd alles graag in de gaten. Maar ik kan het ook goed loslaten als ik leuke dingen aan het doen ben met mijn kinderen of vrienden. Daar krijg ik namelijk ook veel energie van. Ik hou ervan om dingen te organiseren; een etentje, een high tea of gewoon lekker borrelen. En op kantoor hebben we altijd een vrijdagmiddagborrel, genaamd ‘Beer o’clock’. Ik woon in Breda, dus ik moet altijd nog rijden, maar gezellig is het sowieso.”

In shape

“Na twee kinderen en te veel ongezond eten, wilde ik weer in een normale shape komen. Een hobby wil ik het niet noemen, daarom heb ik sinds een paar maanden een personal trainer. Snoepen doe ik al maanden niet meer. Ik heb een detox-kuur gedaan en sindsdien heb ik er geen behoefte meer aan. Ik at elke dag wel chocolade, maar nu kan ik er goed van afblijven.”

Comfortzone

“Ik begon met ondernemen op mijn 23e. Ik kende nog niemand en op mensen afstappen viel echt buiten mijn comfortzone. In het begin is het moeilijk om gewoon een praatje te maken, maar het is de enige manier om veel mensen te leren kennen. Het is natuurlijk makkelijker om met bekenden te kletsen, maar dan komt er niets terecht van nieuwe ontmoetingen. En als je het dan doet, komen er soms verrassende dingen uit.”


In VIVA 5 vind je Janneke in de rubriek ‘Workzone’. Je kunt het blad hier online bestellen of lees het artikel online via Blendle

Lees ook:

Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Carlijn Lensink
Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Annefrid Imenkamp
Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Caroline Glasbergen
Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Myra de Wildt

Beeld: Maaike van Haaster