Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Li An Phoa

li an phoa

katy kopfoto 2Ecoloog, filosoof en bedrijfskundige Li An Phoa (35) geeft wandelend in de buitenlucht les op onder andere Nyenrode en de Erasmus Universiteit. Ze startte de eerste nomadische school Spring College, deelt vooruitstrevende visies op ecologie en economie én won de VIVA400-award in de categorie Wereldverbeteraars. Hoe combineert deze drukbezette vrouw business en pleasure?

Door: Katy Boer | Beeld: Maaike van Haaster

Levenswerken

“Ik maak mijn keuzes altijd aan de hand van de vraag: ‘Waar gaat mijn hart van zingen?’ Hierdoor is er zo min mogelijk afstand tussen mijn werk- en privéleven. Samen met mijn levensliefde Stef, levenswerken we met het motto ‘samen leven vieren’. Enerzijds werken we, anderzijds staat het altijd voorop dat wij er blij en gezond van worden. Jaarlijks gaan we samen minstens een maand de wildernis en stilte in om te reflecteren. Zelf trek ik wekelijks even de luwte in om een ander perspectief te krijgen en meer overzicht op mijn eigen leven. Dit helpt me met keuzes maken en effectiever te worden.”

Rekensom

“Aan een vrijdagmiddagborrel of een ander vast moment voor gezelligheid doe ik niet. Daarentegen, als ik op een zonnige dinsdagmiddag zin heb in een biertje en het kan: lekker! Het ongezondste dat ik doe tijdens mijn werk is zitten. Binnen. Achter een laptopscherm. Elke kans die ik krijg om te kunnen wandelen, pak ik. In de afgelopen tien jaar heb ik heb ruim 10.000 kilometer gelopen. Maar ja, in uren berekend heb ik ruim twee keer zo lang gezeten als gelopen.”

Kampverhalen

“Als kind dacht ik dat ik piloot zou worden, dat ik de globe van de aarde zou overtrekken. Ook droomde ik ervan om levenskunstenaar te worden. Van mijn leven een kunstwerk te maken en daarmee de wereld mooier te maken. Dit heb ik kunnen waarmaken, door tien jaar als reizende nomade onderzoeken te doen. Nu droom ik ervan om later als oma aan een groot kampvuur levensavonturen te vertellen over hoe het leven er ook uit kan zien.”


In VIVA 8 vind je Li An in de rubriek ‘Workzone’. Je kunt het blad hier online bestellen of lees het artikel online via Blendle. Spring College zelf bijwonen? Op 12 maart en 4 april stapt Li An weer de buitenlucht in. Meer info vind je hier.

Lees ook:

Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Rebecca van der Wurff
Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Myra de Wildt
Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Janneke Niessen