Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Lotte Wolf

lotte wolf

katy kopfoto 2Lotte Wolf (30) maakte vorig jaar haar eigen wijn in Afrika en is Wine Director bij hotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam. Deze VIVA400-vrouw is dus vaak in een restaurant te vinden. Wat doet ze als ze niet hoeft te werken?

Door: Katy Boer | Beeld: Maaike van Haaster

Nerd

“Ik werk zo’n vijftig uur per week. Ik heb soms wel een vrije avond, maar als ik dan met vrienden uit eten ga ben ik nog steeds met mijn vak bezig. Daarom plan ik af en toe – ja, zo’n nerd ben ik dan ook wel weer – een bankhangavondje met soep en films. Soms moet je even resetten.”

Borrelen

“Tijdens werkfeestjes drink ik nooit te veel, je wilt toch professioneel overkomen. Ik ga liever drinken met vriendinnen. Nu ik in een hotel werk, doen we geen ‘afterborrel’ meer. Maar toen ik nog bij restaurant Oud Sluis werkte wél. Als we er een lange avond op hadden zitten, maakte het keukenpersoneel snacks en wij maakten cocktails. Erg goed voor de saamhorigheid.”

Foutje, bedankt

“Ik ben een beetje lomp, dus ik stoot nog weleens een wijnglas om. Zeker na een lange dag. Mijn grootste blunder maakte ik vorig jaar tijdens het wijn maken. De slang van de druivenpers zat niet goed vast en dus liep al het sap over de grond, in plaats van in de tank. We hebben de pers snel gestopt, maar er gingen liters wijn over de grond. Daar zit uren werk in van meerdere mensen. Nu ik het erover heb kan ik er wel om lachen, maar balen doe ik nog steeds – ik had het moeten checken.” 


In VIVA 9 vind je Lotte in de rubriek ‘Workzone’. Bestel ‘m hier of lees het artikel online via Blendle.

Lees ook:

VIDEO: VIVA la Vino: Wijnfles met kurk of schroefdop?
VIDEO: VIVA la Vino: Welk wijnglas hoort bij welke wijn?
VIDEO: VIVA la Vino: Zo kies je de juiste wijn!
VIDEO: VIVA la Vino: Welke wijn drink je bij welk gerecht?