Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Maartje Duin

katy kopfoto 2Maartje Duin (40) is journalist en radiomaker. Ze lanceerde in 2014 de Single Issue Partij, om op te komen voor de belangen van singles. Hoe maakt ze naast haar drukke freelance bestaan tijd voor ontspanning?

Tekst: Katy Boer | Beeld: Maaike van Haaster

Verslaafd aan online

“Ik werk eigenlijk meer dan dat ik play. De momenten dat ik mijn werk loslaat, zijn schaars. Het lukt me wel altijd goed als ik ga wandelen, bijvoorbeeld op vakantie in Italië. In Nederland wandel ik ook graag, zoals het Pieterpad – de Nijmeegse Vierdaagse laat ik voor wat het is, haha. Met mijn vriend ga ik er graag een weekendje tussenuit, maar dan is het moeilijk om mijn mail niet te openen. Binnenkort ga ik een maand naar Cuba: voor mijn werk, maar ook om mezelf te dwingen minder vaak online te zijn.”

Vakantiefoto’s

“Als er een documentaire van me wordt uitgezonden op de radio en ik wil dat mensen gaan luisteren, kan ik het niet laten om dat op Facebook of Twitter te plaatsen. In het begin had ik weinig volgers, toen lagen werk en privé erg dicht bij elkaar in mijn posts. Maar nu ik online meer vrienden heb, zie ik het echt als een werkkanaal. Ik heb een aparte lijst voor mijn vakantiefoto’s. Mijn vriend heeft pas één keer mijn pagina gehaald. Zelf doet hij er niet aan, ik vind het knap dat hij social media-loos door het leven kan gaan.”

Netwerktip

“Ik heb veel verschillende opdrachtgevers en instanties waarmee ik samenwerk, dus borrelgelegenheden genoeg. Ik maak er graag tijd voor om zo het contact te onderhouden. Het is niet altijd even makkelijk, zeker niet als freelancer op een redactie waar je verder niemand kent. Het VIVA400-event vond ik leuk; niemand kende elkaar, dus dan raak je wel aan de praat. Mijn netwerktip? Koop een nieuwe outfit. En altijd op mensen afstappen!”


In VIVA 7 vind je Maartje in de rubriek ‘Workzone’. Je kunt het blad hier online bestellen of lees het artikel online via Blendle

Lees ook:

Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Caroline Glasbergen
Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Rebecca van der Wurff
Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Janneke Niessen