Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Marieke Liem

marieke liem

Criminoloog Marieke Liem (33) gaat met daders van moord en doodslag in gesprek om te begrijpen wat hen tot hun misdrijf heeft gebracht. In VIVA vertelt ze deze week alles over haar werk, maar hoe combineert ze dat met haar privéleven?

Door: Katy Boer Foto: Maaike van Haaster

Lichtelijk werkverslaafd

“Loslaten kan ik niet. En ik werk meer dan goed voor me is. Maar ik zie het als een belangrijk onderdeel van mijn leven, en niet als een negen-tot-vijfbaan. Omdat ik me vol inzet voor wat ik doe, vraag ik af en toe veel van mijn man en kinderen. Dat vereist soms een strakke planning.”

Zandkastelen bouwen

“In mijn leven bestaat play hard uit op zaterdag met m’n kinderen in de zandbak spelen, haha. Op vrijdagmiddag doen we weleens een borrel met collega’s. Die momenten zijn niet alleen gezellig, maar ook nodig om het werk even te relativeren.”

Work hard, run hard

“Zitten is denk ik de meest ongezonde bezigheid waar ik me aan schuldig maak. Mijn vak kan soms best heftig zijn. Vaak trek ik na een lange dag mijn hardloopschoenen aan en ga ik een eind rennen. Dat helpt, na afloop is mijn hoofd weer leeg.”

Meer lezen over Marieke? Check de rubriek ‘Workzone’ in VIVA 21, die vanaf woensdag in de winkel ligt. Online bestellen kan ook: klik hier. Of lees het artikel via Blendle.