Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Marijn van Oosten

marijn van oosten

katy kopfoto 2Visueel strateeg Marijn van Oosten (29) maakte een driedimensionale museumplattegrond voor de heropening van het Rijksmuseum, won designprijzen en deed projecten voor de adviseur van Barack Obama.  Deze week vertelt ze er alles over in VIVA in de rubriek ‘Workzone’. Maar hoe ontspant deze drukke VIVA400-vrouw?

Door: Katy Boer | Beeld: Maaike van Haaster

Jubileumreis

“Ik heb de afgelopen jaren heel hard gewerkt. Dus toen ik 12,5 jaar ondernemer was, ben ik naar Indonesië geweest om het te vieren. Eerst naar Bogor om een vriendin te bezoeken die net een kind had gekregen en vervolgens naar de Bunaken, een eilandengroep in Noord-Sulawesi, om te leren duiken. Ik zou de reis afsluiten met een trip naar Singapore, maar omdat de vader van mijn vriend overleed, werd de reis eerder afgebroken. Een heftige trip, maar toch kwam ik er wel van bij.”

Voelt niet als werken

“Als ik echt even rust nodig heb, begin ik pas rond lunchtijd met werken. Heel lekker vind ik dat en ik ben dan ook een stuk productiever. Het is bijzonder dat ik dat soort dingen kan doen. Mijn werk voelt namelijk niet als werken. Als ik op zaterdag in een museum ben en op zondag sta te schilderen, kun je dat toch geen ‘werk’ noemen?”

Onder de douche

“Ik ben een spons. Ik neem van alles in me op – verhalen, dingen die ik tegenkom – en denk daar veel over na. Wie weet kan ik er wel iets mee? Ik ben altijd met van alles bezig en kan zo diep in gedachten verzonken zijn dat ik even niets doorheb. Dat is voor mijn vriend lastiger dan voor mezelf. Dan zegt ie: ‘Wat zit je je nu weer af te vragen?’ Overigens komen de beste ideeën onder de douche.”

NY en Amsterdam

“De helft van het jaar verblijf ik in New York, de andere helft ben ik in Amsterdam. Ik vind het fijn dat ik zo flexibel kan zijn en het is natuurlijk tof dat mijn werk het toelaat dat ik op beide plekken kan werken en wonen. In Amsterdam is het altijd veel chaotischer, dan wil ik iedereen zien. In New York zit ik meer in de flow en kan ik mijn werk en sociale leven makkelijker combineren. Ik zou niet kunnen kiezen tussen die twee steden. De dingen waar ik relaxed van word – wandelen, de natuur, lezen en cappuccino drinken – kan ik overal.”

In VIVA 11 vind je Marijn in de rubriek ‘Workzone’. Je kunt het blad hier online bestellen of het artikel online lezen via Blendle