Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Nancy Klomp

katy kopfoto 2Nancy Klomp (39) is ingenieur en gespecialiseerd in watersnijtechniek en zet zich in voor meer vrouwen in de techniek. Daardoor won ze de VIVA400 in de categorie Krachtpatsers. Heeft ze, met zo’n drukke baan, nog wel vrije tijd? En hoe benut ze die?

Door: Katy Boer

Excuus

“Op mijn bureau staat een lijstje met daarin de tekst ‘think better, dream bigger, act bolder.’ Die quote herinnert me eraan dat je altijd vooruit moet blijven denken, niet moet blijven hangen. Dat je je dromen zélf moet nastreven. Doordat ik me daaraan vasthoud, zorg ik niet altijd even goed voor mezelf. Snel eten, lange dagen maken. Mijn vriend en ik zijn vaak tot een uur of acht aan het werk en hebben dan geen zin meer om te koken. Gelukkig is er thuisbezorgd.nl! Sporten schiet er ook snel bij in. We zitten in een opbouwende fase van het bedrijf, dat is altijd ons excuus.”

Netwerken

“Elke vrijdag hebben we op het werk een vrijdagmiddagborrel. Iedereen is erbij, soms zijn er ook mensen van buitenaf. Het is een sociaal moment om de week af te sluiten en het weekend in te luiden. Natuurlijk wordt er over werk gepraat, maar ook zeker over privédingen. Ik vind netwerken heel belangrijk. Ik ben in onze buurt aangesloten bij een aantal netwerkverenigingen waar ik actief aan deelneem. Je gezicht laten zien en je niet verstoppen in je bedrijf: dat is belangrijk. En om als vrouw zijnde niet te bescheiden te zijn!”

Motorchick

“Thuis ben ik ook veel met mijn werk bezig. Niet in het bedrijf, maar aan het bedrijf. Wat betreft vrienden en familie is dat wel lastig, ik vind het moeilijk om tijd voor ze vrij te maken. Ik probeer wel te bellen, maar dat is toch anders dan afspreken en elkaar zien. Tot een paar jaar geleden deed ik aan motorracen. Toen ik mijn eigen bedrijf begon ben ik gestopt, want het is best een kostbare hobby. Een goede keuze, maar ik mis het wel.”


In VIVA 4 vind je Nancy in de rubriek ‘Workzone’. Je kunt het blad hier online bestellen of lees het artikel online via Blendle

Lees ook:

Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Carlijn Lensink
Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Annefrid Imenkamp
Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Caroline Glasbergen
Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Stefania Tuinder

Beeld: Maaike van Haaster