Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Nikki van Bergen

nikki van bergen

katy kopfoto 2Klimsporter Nikki van Bergen (23) – what’s in a name? – vertelt deze week in VIVA alles over hoe ze is begonnen met de klimsport, het winnen van een NK en hoe ze haar geld verdient. In hoeverre is Nikki’s leven bezeten door het klimmen?

Door: Katy Boer | Beeld: Maaike van Haaster

Leven voor het klimmen

“Van jongs af aan klim ik al fanatiek. Ik leef ervoor en heb niet per se de behoefte (gehad) aan een wild uitgaansleven. Leuke dingen doen met vrienden doe ik natuurlijk wel. Het voelt ook helemaal niet alsof ik iets moet laten voor mijn sport, het klimmen levert zulke toffe dingen op. Ik kom op prachtige plekken waar ik anders nooit zou komen.”

Koekjes gaan mee omhoog

“Mijn guilty pleasure zijn koekjes. Maar zeker in aanloop naar een wedstrijdseizoen is het belangrijk om op mijn voeding te letten. Elke kilo te veel moet je mee omhoog slepen. Voeding speelt dus altijd een grote rol.”

Toch weer klimmen

“Aan het einde van een lang wedstrijdseizoen ben je gewoon moe. Ik heb dan soms ook wat minder zin om te trainen en op je voeding letten wordt steeds moeilijker. De laatste wedstrijd laat ik het daarom soms een beetje vieren en daarna volgt de rustperiode. Meestal zoek ik de zon op! En natuurlijk kan ik het ook daar niet laten om rustig wat te gaan klimmen.”

Meer lezen over Nikki? In de rubriek ‘Workzone’ in VIVA 18, die nu in de winkel ligt, vind je een interview met haar. Je kunt ‘m hier ook online bestellen. Of lees het artikel via Blendle.