Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Stefania Tuinder

stefania tuinder

katy kopfoto 2Stefania Tuinder (39) is plastisch chirurg bij het Maastricht UMC+. Ze maakte het in 2015 voor het eerst in Nederland mogelijk dat vrouwen na een borstreconstructie weer gevoel krijgen in hun borst. Daarmee won ze de VIVA400-award in de categorie Knappe Koppen.

Door: Katy Boer

Werk mee naar huis

“Mijn werk is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik kan het wel loslaten, anders zou het niet gezond zijn. Maar bepaalde dingen, als iets niet helemaal goed is gegaan of er een probleem is, neem ik wel mee naar huis. Fouten horen bij het leertraject, de volgende keer kun je het anders doen. En dat is ook goed, want de perfecte chirurgie bestaat nog niet.”

Doordansen

“Ik heb ballet gestudeerd en heb een passie voor tango. Al heb ik niet altijd tijd om te gaan dansen, ik vind het geweldig om te doen. Mijn echte ontspanning zijn mijn twee kinderen. Op vakantie ga ik niet vaak, ik heb dat niet per se nodig. Ik reis al veel voor mijn werk, bijvoorbeeld naar een congres, en dan plak ik er soms een paar dagen aan vast. Als het zo uitkomt, ga ik graag naar Italië. Even terug naar de plek waar ik vroeger gewoond heb.”

Vrijmibo en chocola

“In mijn bureaula heb ik standaard chocola liggen. Dat is eigenlijk voor als ik tijdens een werkdag geen tijd heb om te eten, maar aan het eind van de dag smaakt het ook erg goed. Een vrijdagmiddagborrel komt er niet altijd van, maar mijn collega’s en ik proberen af en toe wel leuke en ontspannen dingen te doen.”


In VIVA 3 vind je Stefania in de rubriek ‘Workzone’. Je kunt het blad hier online bestellen of lees het artikel online via Blendle

Lees ook:

Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Carlijn Lensink
Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Annefrid Imenkamp
Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Caroline Glasbergen

Beeld: Maaike van Haaster