Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Tineke Postma

tineke postma

Saxofonist Tineke Postma (37) studeerde aan het Conservatorium en de Manhattan School of Music. Ze speelde mee op de albums van Dianne Reeves en Terri Lyne Carrington, die beiden een Grammy wonnen. In 2015 won Tineke de Buma Boy Edgarprijs, de belangrijkste Nederlandse jazzprijs. Deze week vertelt ze er in VIVA alles over in de rubriek ‘Workzone’. Hoe combineert ze de muziek met haar privéleven?

Tekst Katy Boer | Beeld Maaike van Haaster

In de mix

“Omdat ik veel tour, kom ik op de mooiste plekken. Van Azië tot Amerika. In al die verschillende landen kom ik allerlei muziekstijlen tegen. Er zijn zoveel stijlen die je nog met elkaar kunt mixen – van klassiek tot pop – het lijkt me heel interessant om dat te onderzoeken. Stilstaan past niet bij me, ik wil altijd blijven leren.”

Korter op pad

“Ik heb geen 9 tot 5 baan en ben in vergelijking met andere moeders best veel thuis. Alleen áls ik weg ben, ben ik vaak meteen een paar nachten van huis. Sinds ik moeder ben, zorg ik er wel voor dat het bij een paar nachten blijft. Ik wil niet meer wekenlang weg zijn.”

Oppasnetwerk

“Mijn vrienden en familie zorgen voor een goed oppasnetwerk. Dat is fijn. Wanneer ik niet thuis ben, spreek ik met het thuisfront via de telefoon of Skype. Het is heel komisch om dat met mijn tweejarige zoontje te doen.”

Meer lezen over Tineke? Je vindt haar in de rubriek ‘Workzone’ in VIVA 25. Het blad ligt nu in de winkel of kun je hier online bestellen. Je kunt het artikel ook lezen via Blendle