Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Uli Rapp

uli rapp

katy kopfoto 2Uli Rapp (41) maakt sieraden van medisch plastic en tricot-textiel in haar atelier in Amsterdam. Ze stond met haar ontwerpen op de Fashion Weeks van New York, Miami en Parijs en verkoopt haar sieraden wereldwijd. Deze week vertelt ze in VIVA alles over haar werk, maar kan ze dat ook nog wel loslaten?

Door: Katy Boer | Beeld: Maaike van Haaster 

Uli, het merk

“Het is niet erg dat ik veel werk, want het merk, dat ben ik zelf. Op ‘normale ‘ dagen kan ik het best goed loslaten. Maar tijdens modeweken of in de aanloop daarnaartoe is het vaak zo druk dat ik ’s nachts in mijn droom verder werk.”

Time-out voor de liefde

“Met mijn partner plan ik regelmatig dates voor een beetje qualitytime samen. Een goede planning is de essentie.” 

Man met een plan

“Het is handig om regelmaat te hebben. Zoals in de weekenden: die zijn voor de leuke dingen, het gezin en om bij te komen. Ik heb een zoon van zes en mijn partner ondersteunt me erg goed. Hij heeft een regelmatiger leven dan ik en hoeft niet heel veel te reizen voor zijn werk, dat geeft structuur.”

Netwerken bij de koffie

“Veel van mijn vrienden zijn ook kunstenaar of ontwerper. Koffiedrinken wordt daardoor vaak netwerken. Werk en privé vloeit in elkaar over.” 

Meer lezen over Uli en haar baan? Je vindt een interview met haar in de rubriek ‘Workzone’ in VIVA 17, die nu in de winkel ligt. Of klik hier om ’m online te bestellen. Je kunt het artikel ook online lezen via Blendle