Work hard, play hard met VIVA400-vrouw Vera Kurpershoek

vera kurpershoek

Trouwen, maar dan écht op je eigen manier. Vera Kurpershoek (31) bedacht De Houwerij, een eigentijds alternatief om de liefde te vieren, op maat en volgens je persoonlijke wensen. Hoe verdeelt zij werk en liefde in haar eigen leven? 

Tekst Katy Boer | Beeld Maaike van Haaster

Real life-inspiratie

“Mijn werk en persoonlijke leven zijn heel erg met elkaar verweven. Juist als ik relax, bijvoorbeeld op het strand, krijg ik allerlei ideeën. De Houwerij is ook vanuit mijn eigen leven ontstaan. Toen mijn vriend en ik tien jaar samen waren, hoefden we niet per se te trouwen. Alternatieven waren er eigenlijk niet, daarom hebben we voor onszelf een houwerij georganiseerd.”

Attentiewaarde

“Ik vind het belangrijk dat alles wat ik aandacht geef, groeit. Dit kan door te focussen op bepaalde dingen en de rest te laten. Als je gelooft in wat je doet, moet je er ook echt voor gaan. Met hart en ziel en voor honderd procent.”

Vakantie kan wachten

“De Houwerij is hard aan het groeien. Dat kost veel tijd en aandacht. Die kan ik geven, doordat ik gesteund word door mijn omgeving. Mijn vriend staat achter me en stimuleert me. Vooralsnog kan ik werk en liefde goed combineren, de meeste houwerijen vinden plaats in de zomer. Vakantie vieren doen we dan gewoon in november of december.”

In VIVA 24 vind je Vera in de rubriek ‘Workzone’. Het blad ligt vanaf woensdag in de winkels of kun je hier online bestellen. Je kunt het artikel ook lezen via Blendle.